Температурата на повърхността на Атлантическия океан в северната му част

...
Температурата на повърхността на Атлантическия океан в северната му част
Коментари Харесай

Заплахата Ел Ниньо! Градусите на Атлантическия океан растат


Температурата на повърхността на Атлантическия океан в северната му част се покачва от март всеки ден, като през юни е достигала най-високото си равнище за повече от 42 години измервания, писа английският в. " Гардиън ".

Този месец регистрираните стойности в Северния Атлантически океан са с към 0,5 градуса по Целзий по-високи от равнищата за юни, регистрирани от 1981 година насам.
-->
Рекордната температура на повърхността на океана не се лимитира единствено до тази част на океана. От края на март среднодневната температура на повърхността му в международен мащаб е най-високата от началото на наблюденията, като при започване на април е достигнала 21,2 градуса и надминава предходния връх от 21 градуса, измерен през март 2016 година Сегашната дневна международна междинна стойност е 20,9 градуса, което е с към 0,2 градуса над предходния връх за месец юни.

Учените изясняват тези по-високи от нормалните междинни стойности в международен мащаб с настъпващото естествено събитие Ел Ниньо.

От американското Национално ръководство по проучване на океаните и атмосферата показват, че феноменът ще повлияе на световната климатична система и ще докара до нови температурни върхове.

Природното събитие Ел Ниньо, известно със своя затоплящ резултат, заменя противоположния климатичен модел Ла Ниня, който се свързва със захлаждане на Световния океан. Той доминираше в последните три години, като намали леко световните температури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР