Темата за устойчивото развитие и спестяването на енергия и емисии

...
Темата за устойчивото развитие и спестяването на енергия и емисии
Коментари Харесай

Енергийно обследване на сгради и Енергийни дни – два приоритета в сътрудничеството между „Западен“ и Енергийна агенция Пловдив


Темата за устойчивото развиване и спестяването на сила и излъчвания ни вълнува и тя ще бъде един от нашите цели, които ще влязат в обсега на концепцията за „ Зелен Западен “.

Кметът Тони Стойчева организира среща с Лияна Аджарова, която е изпълнителен шеф на Енергийна организация Пловдив. Огромен е опитът на тази институция – тя инициира и координира планове за понижаване на енергийното ползване и потребление на ефикасни и възобновими енергийни технологии. Агенцията е подкрепяща конструкция към европейската самодейност Конвента на Кметовете и създава проекти за ръководство на силата, акомодация и намаляване на климатичните промени на редица общини в България.

Г-жа Аджарова и госпожа Стойчева набелязаха сферите, в които можем да си сътрудничим.

ЕАП дава на общините опция за   за енергийна успеваемост на общински и жилищни здания.
Район „ Западен “ ще подаде заявки за енергийно проучване на постройките на кметство, читалището и поликлиниката в кв. „ Прослав “, които са в неприятно положение.Ще осведомяваме всички домоуправители на постройките на територията на региона, че могат да се възползват от услугата за гратис енергийно проучване и консултиране на Енергийна организация Пловдив, като по този метод ще спестят средства, в случай че аплайват по втория стадий от програмата за енергийно възобновяване на жилища, която се финансира от Националния проект за възобновяване и резистентност – тук се изисква 20% самофинансиране, като през днешния ден беше оповестено, че Държавната Българска банка за развиване (ББР) ще дава безлихвени заеми на претендентите.Ще проведем „ Енергийни дни ”през месец септември, които ще бъдат самобитна осведомителна акция, потребна за жителите по какъв начин да бъдат по-енергийно ефикасни и виновни към опазването на околната среда, по какъв начин да се възползват от богатия инструментариум за финансиране.
Изключително сме щастливи от началото на това съдействие, като се надяваме общинската администрация и регионите да си сътрудничат през идващия програмен интервал за реализирането на ограничения, водещи до възстановяване на качеството на въздуха, енергийно икономисване и въвеждане на възобновими енергийни източници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР