Темата за пакета за мобилност ще бъде конкретно дискутирана на

...
Темата за пакета за мобилност ще бъде конкретно дискутирана на
Коментари Харесай

Темата за пакета за мобилност ще бъде дискутирана на срещата на Борисов с Макрон и Меркел

Темата за пакета за подвижност ще бъде съответно дискутирана на срещата на премиера Борисов с президента Макрон и канцлера Меркел в сряда и четвъртък. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски след среща с представители на автомобилните превозвачи, поради тяхното предпочитание за митинг против новите евроизисквания, които плануват ограничавания за тежкотоварните камиони.
 6967  6961  6950  6946
„ Държа да подчертая, че позицията и досега на сектор „ Транспорт “ не кореспондира с настояванията от страна на Франция за пакета за подвижност. Нашите сътрудници на равнище работна група, които разискват текстовете и които вземат участие на съвещанията, с представители на всички останали страни, изрично са заявявали позицията, която е такава и на представителите на транспортния отрасъл в България. Разминаванията са на няколко места. На първо място – става въпрос за наложителното връщане на водачите на транспортните средства вкъщи – изрично сме срещу “, сподели още той.
 6931  6923  6937  6943
„ Ние считаме, че тук се нарушават човешки права. Няма по какъв начин да бъдат задължавани свободни жители къде да прекарват своята отмора. Вторият спор е за времето, за което би трябвало да бъде направена тази отмора, т.е. брой седмици. Третата тематика, която не се приема от България е за опцията за отмора в кабините на транспортните средства. И още един проблем има. Когато има вреда върху товара или транспортното средство, а лидерът не е на място, застрахователните компании не изплащат компенсации. Искането във Франция е превозвачите да правят своите почивки в хотели или мотели. Да това се прави, само че тогава, когато има опция да се обезпечи сигурността на товара и транспортното средство, а точно някъде по-близо до тези хотели – паркинги със нужната защита “, добави още той.

„ Държа да подчертая, че и сега получихме цялостната поддръжка на министър-председателя Борисов. От тук нататък ни предстоят доста тежки диспути. Това, което сме начертали като проект за деяние е следното: сряда и четвъртък предстоят срещи сред премиера Борисов, президента Макрон и канцлера Меркел. Те не са съответно по тази тематика, само че уговорката на премиера Борисов е, че тази тематика ще бъде съответно дискутирана на тези срещи с ясната позиция на българското държавно управление “, сподели още Московски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР