Темата за отпадането на санкциите срещу Русия няма да бъде

...
Темата за отпадането на санкциите срещу Русия няма да бъде
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Няма да повдигаме въпроса за санкциите срещу Русия

Темата за отпадането на глобите против Русия няма да бъде повдигана по време на българското председателство на Европейски Съюз, тъй като към този момент е решено те да бъдат удължени до края на юли 2018 година, съобщи пред Българска национална телевизия българският министър за европредседателството Лиляна Павлова.
Тя изрази учудването си от интерпретацията на съветската държавна организация ТАСС, съгласно която по време на председателството България ще сложи въпроса за премахването на глобите. Министърът посочи, че през ноември 2017 година е имала среща с всички упълномощени в България задгранични публицисти и тогава е разяснила в отговор на въпрос, че по време на българското председателство работната група, която проучва резултата от глобите, ще продължи да работи, тъй че европейските водачи да могат да вземат решение по тематиката през юли.
" Имаме решение на болшинството, приело глобите. През декември към този момент беше гласувано удължение до 30 юли. Тази тематика е затворена и по време на нашето председателство няма да се повдига, само че работната група ще продължи да работи и Европейският съвет и ръководителите на страните ще вземат решение през юли ", разяснява Павлова.
С поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз на ротационен принцип от 1 януари 2018 година, България получи от Естония 120 досиета - законодателни пакети в разнообразни браншове, които да придвижи към приемането им, заяви Павлова. Сред тях тя открои енергетиката, превоза, обществен пакет и двата най-важни и тежки - сигурността и миграцията и Брекзит.
Вчера се е състояло формалното приемо-предаване на председателството, публично е деен единствено българският уеб уебсайт. В сряда ще бъде показан и 4-минутен видеоклип с представянето на хубостите на България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР