„Темата за лявото след кризата има две значения. Едното е

...
„Темата за лявото след кризата има две значения. Едното е
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Сплотяването на лявото от БСП е полезно и за обществото


„ Темата за лявото след рецесията има две смисли. Едното е какви стопански и обществени меркида бъдат подхванати за понижаване на нейните последици и подкрепяне на хората и избрани секториот публичния живот.” Това заявиЯнаки Стоилов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия на кръглата маса от леви партии и организации, проведена от Българска социалистическа партия.

„ Преди 30 години беше осъществен преход, който докара до финансов капитализъм, който виждаме поражда все по-дълбоки рецесии - стопански, обществени, екологични, медийни и други. Сплотяването на лявото от Българска социалистическа партия за търсенето на такива решения може да преодолее настоящето положение ", разяснява Стоилов. Той добави, че е потребно тази полемика да се води постоянно в левицата.

Според социалиста България би трябвало да премине към напълно прогресивна данъчна политика: „ Трябва да вземем ограничения най-големият капитал да заплаща налози в страната. Нужно еда се вкара изясненост, която да откри балансите сред икономическите тласъци и вярното преразпределение.” Стоилов даде образец с компании с десетки милиони лв. оборот, които не заплащат директни налози.Той добави, четрябва да се види в кои области тази ставка може да бъде по-ниска и да се вкара по-висока ставка за първокласно ползване.

„ Нужно еда се види в кои браншове страната може да изиграе най-голяма роля със своето присъединяване. Вместо да се запълват дупките на избрани частни банки, да се вземат ограничения за изсветляването и стабилизирането на целия финансов сектор”,изрази мнение Янаки Стоилов.

„ Не би трябвало да позволяваме десните партии, откакто те направиха прехода, да употребяват непълноценно и наши хрумвания. Те ги оферират в името на избрани интереси”, сподели социалистът.

Според Стоилов е значимо да се потърсят благоприятни условия за основаване на център за нововъведения с поддръжката на страната и Европейския съюз. Той добави, че е належащо страната да наблегнев развиването на технологии, нововъведения и информация.

„ Здравеопазването би трябвало да премине от комерсиална активност към активност на поддържане на живота и здравето на хората. Нужно е всяка многопрофилна болница да поддържа незабавна помощ и поделение. Не може огромните средства да се преразпределят от преференциалните действия в опазването на здравето, които са най-вече профилирано частни, и всички тежести за това, което е належащо, да бъдат стоварени върху страната.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР