Темата на събитието тази година е Стабилност в турбулентни времена“На

...
Темата на събитието тази година е Стабилност в турбулентни времена“На
Коментари Харесай

Икономическите и политически сътресения във фокуса на годишната конференция на Кофас

Темата на събитието тази година е „ Стабилност в турбулентни времена “
На 26 април 2023 година в хотел „ Хилтън “ ще се организира осмото издание на водещото икономическо събитие в България – Конференция по ръководство на риска на Кофас. То е под надпис „ Стабилност в турбулентни времена “ и ще събере на едно място водещи представители на бизнеса, стопански и политически анализатори, банкови и кредитни специалисти, бизнесмени, риск анализатори. Избрани гост-панелисти и участници ще очертаят настоящите стопански процеси и тестванията за бизнеса в условия на нестабилната международна конюнктура.

„ Ставаме очевидци на закъснение на стопанската система и наподобява, че рисковете не престават да порастват. В една сходна среда бизнесът би трябвало да знае по какъв начин да бъде подготвен, какви механизми и тактики може да приложи, с цел да способства за стабилността си. Конференцията на Кофас по ръководство на риска 2023 ще отговори точно на тези въпроси “ , споделя Пламен Димитров.
-->
Програмата на риск конференцията включва пленарна презентация и две панелни полемики, отдадени на значими и потребни тематики, свързани с икономическите и политически опасности, пред които е изправен бизнесът. Главният икономист на Кофас за ЦИЕ - Грегорж Шилевич, ще направи обзор и разбор на страновите опасности, а Пламен Димитров, шеф на Кофас България, ще показа значими данни за рисковете по браншове.

В рамките на панел „ Политически опасности “ Милен Керемедчиев – някогашен зам-мин. на стопанската система и външните работи, Евгений Кънев - финансист, лекар по стопанска система, Яни Драгов - основен изпълнителен шеф на Смарт Органик, и Константин Веселинов – изпълнителен шеф Centio ще обсъдят развиването на бизнеса в условия на политическа турбулентност, ролята на миграционната вълна, какви са икономическите вероятности за развиване пред страната и рисковете от киберопасностите. Модератор ще бъде журналистът и създател на плана „ Говори, с цел да те видят “ - Анна Цолова. Гост - преподавател на конференцията ще бъде политологът и изпълнителен шеф на „ Галъп Интернешънъл “ Първан Симеонов.

Във втория панел, отдаден на икономическите опасности, своята експертна оценка и разбори на икономическия бранш ще създадат Милена Драгийска - основен изпълнителен шеф на Лидл България, Елвин Гури – вложител, бизнесмен и основен изпълнителен шеф на Invenio Partners, Бисер Манолов – водещ финансист и анализатор на пазарите в България и чужбина, както и Левон Хампарцумян – банкер и президент на Български конгрес на бизнес водачите. Темите, които те ще дискутират, ще обиден стабилността на финансовите пазари, растежът на лихвените проценти, готовността на България да одобри еврото и въздействието на растящата инфлация върху бизнеса. Модератор на панела е журналистът Асен Григоров.

Конференциите за ръководство на риска на Кофас се организират повече от 20 години в 30 страни.  В последните години събитията се постановиха като значим обществено-икономически конгрес, който съумява да предложи основни стратегически решения за стопанската система.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР