Телевизорите не са това, което бяха, дистанционните също. Въпреки че

...
Телевизорите не са това, което бяха, дистанционните също. Въпреки че
Коментари Харесай

Мислите, които контролират телевизора

Телевизорите не са това, което бяха, отдалечените също. Въпреки че към този момент можем да управляваме умния си тв приемник и през смарт телефона да вземем за пример, битката за отдалеченото си остава една от безконечните фамилни драми.

А можем ли да си представим какво ще се случи, в случай че направляваме тв приемника в хола единствено с мисъл ? Вероятно на фона на всички технологии напоследък сходна алтернатива не ни звучи толкоз необичайно. А след няколко години ще се трансформира и в реалност.

Както споделят по рекламите - скоро и в нашия дом. Към това се стреми Samsung, само че към този момент лимитира напъните си единствено към съответна група консуматори. Компанията работи по план с името Project Ponthius дружно с учени от проучвателен център в Лозана.

 Снимка 389451

Основната цел на взаимните им старания е да създадат допустимо хора с разнообразни физически увреждания да гледат телевизия и да управляват тв приемника без да се нуждаят от непозната помощ, а единствено от своите мисли.

Прототип на системата за четене на мисли за ръководство на тв приемника бе показан на конференция предходната седмица. В основата е Brain Computer Interface, който свърва индивида с устройството. Това става с помощта на специфична каска с 64 датчика, които наблюдават мозъчната активност и придвижването на очите .

Все още се организират научни проучвания, с цел да стане ясно по какъв начин мозъкът ни реагира, когато имаме предпочитание да гледаме филм или просто да сменим канала. Така се чака сигналите от мозъка да се употребяват като догатки, а придвижванията на очите - като тяхно удостоверение.

 Снимка 389455

След като един път тази информация бъде събрана за съответния консуматор, софтуерът самичък ще прави оферти дали желаеме да правим съответната смяна, написа CNET.

Засега технологията е пробна и ориентирана единствено към страдащи от разнообразни парези и други тежки болести. От Samsung са наясно, че сходен тип каска със датчици не наподобява по никакъв начин привлекателно за всеобщия консуматор.

 One UI – новото лице на джаджите на Samsung
Какво е новото лице на джаджите на Samsung

Системата, която замества TouchWiz и Samsung Experience

Още повече, че е належащо да се нанесе контактен гел и цялата процедура продължава повече, в сравнение с ни би трябвало, за дс намерим отдалеченото някъде в хола. Но не се съмняваме, че след години всички ще можем да направляваме техниката вкъщи единствено с мисли. Направо малко страховито ни звучи...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР