Телевизорът ни изглежда надежден довереникКогато родителите ви се обадят с

...
Телевизорът ни изглежда надежден довереникКогато родителите ви се обадят с
Коментари Харесай

Телевизорът - тайният агент в твоя дом

Телевизорът ни наподобява благонадежден поддръжник

Когато родителите ви се обадят с молба да им обясните следващата софтуерна загадка, преди раздразнението да ви обхване, можете да се сетите за един много невероятен факт: огромна част от детските години на това потомство е минало без съществуването на телевизия. И интернет, и мобилни телефони, и смарт устройства. Като цяло животът много се е трансформирал за последния половин век, надлежно дано подходим по-снизходително. Но въпреки всичко едно нещо прави усещане: всички гореспоменати към днешна дата имат един проблем: и той се назовава политика за дискретност, споделя.

 8146708F-7B0C-592C-35E8-6EF4B3051700.jpg (728×416)

Почитателите на тайни теории гледат с злост към смарт телефоните, повдигайки многозначително вежди по какъв начин до този миг не си схванал, че всички сме обект на всеобщо подслушване и следене.
И в случай че откриваме доказателства под формата на обстоятелството, че следващото търсене в Гугъл води след себе си редица сходни реклами, появили се „ по случайност “ в точното време, то тв приемникът – този стожер на домашния уют – наподобява много постоянен.
Разбира се, той е „ интелигентен “, само че качествата му не могат даже да се приближат до тези на мобилния ни телефон или пък изкуствения разсъдък. Да, тв приемникът ни наподобява благонадежден поддръжник и в случай че някой изиска да ни следи, то всичко се случва единствено и само през стрийминг приложенията и това си е само техен проблем. Или пък не?

Всъщност всички ние би трябвало да свикнем, че цифровият свят цели лесната обмяна на информация – за положително или неприятно. Съответно една от „ валутите “ е точно тя. Не че е задача невъзможна, само че несъмнено е много мъчно да извършите нещо онлайн, без то да бъде проследено, следено или монетизирано по някакъв метод. Съответно можете да се примирите, че това е цената, която плащаме, с цел да можем да си позволим да притежаваме относително новаторски устройства на също толкоз относително налични цени.
Но в случай че желаете да извършите един тип почистване или най-малко да си създадете чувството, че вие държите под надзор обстановката, то дано ви представим термина ACR.

Какво е ACR?

Зад това редуциране се крие Automatic Content Recognition – функционалност за образно различаване, която може да разпознава всяка реклама, телевизионно предаване или филм, които пускате на вашия тв приемник. ACR засича стрийминг устройства, кабелна/ефирна телевизия и даже наличие под формата на DVD и Blu-ray. Събраните данни се употребяват за маркетингови изследвания, които, несъмнено, биват заплащани по много високи цени. Но в случай че нямате предпочитание да участвате в сходен вид опити, можете да извършите някои настройки на тв приемника във вашия дом.
Не е допустимо да обхванем всички марки, предлагани на пазара, тъй че общият съвет е да ревизирате в менюто Настройки дали участват термини като Smart Interactivity или Viewing Data. Ако след направената инспекция сте разкрили тези термини, то е добре отметката при тях да бъде преместена на Off.

От Samsung ви разрешават да изключите тази алтернатива посредством менюто си Settings > Support > Terms & Policies, в която ACR се обитава под имената Viewing Information Services, Internet-based Advertising и Voice Recognition Services.
Ако се радвате на по-отлежали Samsung тв приемници, то посетете Smart Hub menu > Settings > Support > Terms & Policy и премахнете отметките на SyncPlus and Marketing и Voice Recognition Services.

LG също подхождат с мисъл към потребителя и му дават опция да управлява своя избор. ACR при този бранд е закодиран под термина LivePlus. Съответно Settings > All Settings > General > LivePlus и изберете още веднъж Off.
Можете и да се подсигурите с Settings > All Settings > General > About This TV > User Agreements, кликвайки Off.

 0B899DB1-CD34-6578-CF4E-91BD7A189B6A.jpg (728×416)

Някои спомагателни настройки

Ако не сте съгласни цялото ви прекарване да бъде следено, експертите поучават да се откажете от функционалностите за гласови команди. Също по този начин имайте поради, че безплатните приложения, които инсталирате на тв приемника си, би трябвало да имат въпреки всичко някакви приходи – другояче не биха се появили като услуга. Както постоянно се споделя в софтуерните среди – когато нещо е гратис, то тогава потребителите (и техните данни) се трансформират в разменна монета.
Както се вижда, някои правила си остават: Безплатен обяд няма – това биха го удостоверили даже вашите родители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР