Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо. Този надпис се вижда

...
Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо. Този надпис се вижда
Коментари Харесай

Кой и защо спря телевизия „Алфа“ – необичайните опечалени

Телевизия Алфа спря. Питайте държавното управление за какво. Този надпис се вижда на мястото, където до неотдавна се излъчваше програмата на партийната медия на „ Атака “. Казват да питаме – питаме.
Версии най-различни. Повечето майтапчийски. Има и аналитични. Конспиративни също. Тръгваме по техните следи. Така научаваме, че прекъсването станало след фамилна кавга сред Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Сидеров настоял лицето Станислав Лазаров да стане основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Другите двама отказали. Не става, споделили. Същото, само че с по-други думи, съобщи ден преди този момент и Цветан Цветанов. Няма директни доказателства, само че се приказва, че министър председателят Борисов също не е подкрепил Волен. Сидеров се газирал и заплашил, че ще напусне дребната коалиция. Никой обаче не се уплашил. И той дръпнал шалтера на „ Алфа “.

Някои наблюдаващи допълват, че има и друга причина – дефицит на финанси. Партийната дотация от дълго време не стигала за издръжката на медията.

Но да караме по ред. Кой е Светослав Лазаров, че за него избухва Троянска война, въпреки и джобна? Не е хубавата Елена сигурно, само че въпреки всичко някой доста го желае. За началник в меверето, става дума. Биографията му разкрива някои от аргументите.

Лазаров е от Горна Оряховица. Възпитаник е на сержантското милиционерско учебно заведение в Пазарджик. Има дилома по право от Юго-западния в Блгоевград. Задочно образование. Жени се и става шурей на Камен Пенков, някогашен старшина от службите по време на соца, по-късно основател на охранителна компания „ Скорпио “, деятел на Българска социалистическа партия, зам.-вътрешен министър по времето на тройната коалиция, когато министър бе Румен Петков. Според осведомени Пенков е в основата на кариерата на Лазаров. А може Лазаров да е огромен гений. Минал през „ баретите “, НСС и ДАНС. През 2013 година е назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи в кабинета „ Орешарски “. Министър е Цветлин Йовчев. И за двамата се твърди, че са назначения на Делян Пеевски. Не е потвърдено, единствено съмнение. По едно време Лазаров се появява в „ Атака “ като консултант по сигурността на Сидеров. Някои са сюрпризирани, други - не. Според тях и в това е забъркан Пеевски. Защото Лазаров бил част от екипа, който Пеевски употребява за погрома против КТБ и нейния притежател. Популярна версия.

Лазаров бързо става учредителен секретар на „ Атака “. Започва да се изявява като международник, основно в съветското направление. Прави политически изявления, мнения и изводи. Със същия триумф, с който провежда акцията в Лясковец, където един от „ баретите “ почина, а други трима бяха ранени…

Богата биография.

Неотдавна се случи случай, в който бе забъркана брачната половинка на Волен Сидеров - Деница (в колата е бил и синът на двамата) и судански жител. Избухна скандал. Лидерът на „ Атака “ упрекна служителите на реда, че е работили несъответстващо, сподели също, че „ Министерство на вътрешните работи е прогнила система “. Според него вътрешният министър Младен Маринов би трябвало да бъде махнат незабавно. Предложи „ Атака “ да поеме Министерство на вътрешните работи.

Тук на сцената се появява Лазаров, който подава оставка като учредителен секретар на „ Атака “. Възхитен е от Сидеров, само че имал други проекти. Каза и нещо нелицеприятно по адрес на Цветан Цветанов, в смисъл, че не разбирал доста от сигурност. Може и да е прав, само че да го споделя тъкмо той… И тогава, настояват питаните от нас източници, Волен Сидеров предложил Лазаров за основен секретар на овакантеното от Младен Маринов място. Както знаете Маринов, който е артикул на същото сержантско учебно заведение в Пазарджик, към този момент е вътрешен министър. За Лазаров и Маринов се приказва че са работили за висаджийския необут Мето Илиенски. Твърди се също, че има техни фотоси от този интервал, само че те към момента не са се появили обществено. Слухове. Неопровергани от двамата.

Има обаче един различен въпрос: Лазаров ли е същинската причина за кофликта или има друга? Има. Лазаров е инструмент, да не фантазираме друго.

Над Пеевски надвисват тъмни космати облаци. Финансите му се топят, а нови няма. Нервничи и прави гаф след гаф. Например прехвърлянето на медииите му във фондация „ Телеграф “. Писмото, с което изяснява аргументите, към този момент се репетира в Сатиричния театър… Шегичка, и за там не става. Пеевски е изплашен, тъй като е почнала радялата с Доган. Спомнете си онази среща с американския дипломат Ерик Рубин… Прибавете предстоящата развръзка по следствието по закона „ Магнитски “ в Съединени американски щати. Сред глобите е и блокирането на банкови сметки по света. Пеевски трескаво прикрива следи. Което несъмнено наскърбява партньорските служби. На всичкото от горната страна кабинетът е затворил кранчетата, на които Пеевски е разчитал. По съвет извън или вътрешно решение – ще пристигна ред и за този коментар. Не в този момент. Купуването от Доган на ТЕЦ-Варна пък се пояснява като разплащане на Делян към агата, който го основал и пуснал да вършее из страната. Трябва да се отблагодари на изпроводяк. Дошло е време Делян да заплаща сметката. Такава, настояват осведомени, му дали и съветски фактори за борчове по „ Южен поток “ и Виваком. Милиони отишли и към американската адвокатска фирма, която работи по спасяването му от „ Магнитски “.

Не съумя да заграби „ Дунарит “ и други предприятия от ВПК. Не закупи и бТВ, както бе зяпнал. Британци го съдят за „ Техномаркет “ и печелят дело след дело. Медиите му инкасират загуби всяка седмица. Благосклонните към него до неотдавна банки, желаят постоянно обслужване на заемите му.

Без свежи пари Пеевски губи въздействие в прокуратурата, Национална агенция за приходите, ДАНС, КПКОНПИ, Министерство на вътрешните работи, финансовото министерство, икономическото, на туризма и прочие Могъществото е скъпо наслаждение, което най-после постоянно излиза от надзор. Констатацията е на персийския цар Кир II, който, повярвайте, разбирал от тези неща. Пеевски се разпада.

Затова бърза да премине в конспиративност и да избяга от България. Мисълта, че може да му се случи преживелица като на Ветко Арабаджиев, го убива. Той знае по какъв начин стават тези работи и какъв брой подвластни от вятъра са клетвите за честност в неговата среда. Прибягва и до обезверената концепция за нов политически план. Консерватори в България. Не е анекдот. Залага на комбинацията Николай Бареков - Волен Сидеров, което още веднъж ни подсеща за Сатиричния спектакъл, да простят хората там.

Какво друго му остава на Пеевски с изключение на да нападна кабинета и премиера. Сидеров, „ Атака “, Лазаров и Бареков обаче са най-неподходящото оръжие. Ефектът ще е тъкмо противоположен. Да са против теб тъкмо тези хора – това налива рейтинг. Този път договорка няма. Времето на рекета, единствения бизес, който Пеевски владее, завършва. Дори да е поради външен напън, само че свършва. Хепи енд за свинщините не се обрисува.

Телевизия „ Алфа “ не е жертва на сериозната си позиция към политиците и властта. Нито е спряна поради следствия за корупция и други закононарушения. Изключена е поради подмолни интриги. Не плачете.

Екип на Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР