Телевизионните зрители показаха категорично предпочитание към програмата на bTV в

...
Телевизионните зрители показаха категорично предпочитание към програмата на bTV в
Коментари Харесай

Специалното студио „Епохата Елизабет II” на bTV отбеляза висок рейтинг


Телевизионните фенове демонстрираха изрично желание към програмата на bTV в понеделник следобяд, когато малкия екран излъчи специфичното студио “Епохата Елизабет II ” във връзка погребението на кралица Елизабет II. 31.3% от всички фенове са гледали програмата, съпоставено с 19.4% гледали конкурентната телевизия в този слот, съгласно данните на ГАРБ:

Снимка: ГАРБ


Водещи в студиото бяха Петя Дикова и Ивайло Везенков, а непосредствено от Лондон специфичният водещ на bTV – Васил Христов показа своите извънредни посетители, като тримата разясниха събитието, приковало погледите на милиарди хора по света. Над 4 часа и половина ефир бе изпълнен и със специфични репортажи за дългия и забавен живот на кралицата, отишла си на 8 септември, а екипът на bTV бе единственият ефирен екип, излъчващ от площад Трафалгар, който беше изцяло затворен поради фрапантните ограничения за сигурност.

Делът на феновете във възрастова група 18-49, които са предпочели bTV е 24.7%, съпоставен със 17.3% на идната телевизия:

Снимка: ГАРБ


Първите посетители в специфичното студио на bTV бяха журналистът Севда Шишманова и пиар специалистът Максим Бехар, последвани от клиничния психолог Велислава Донкина и проф. Анна Кръстева.

Събеседник на Ивайло Везенков и Петя Дикова в специфичното студио беше Боряна Джанабетска, издател на книги за кралското семейство - както за Елизабет II, по този начин и за Чарлз III, на чиято биография е и преводач.

Екипът на предаването предложи и среща с един от най-известните кралски биографи - Матю Денисън, чиято последна книга е отдадена на кралица Елизабет II, към този момент издадена и в България.

В особено изявление на Васил Христов последният шеф на българската секция на BBC проф. Ели Хауърд приказва за определението „ телевизионна кралица “ и по какъв начин починалата Елизабет II използваше новите медии.

„ Много сърдечен, пряк и бих споделил доста, доста отворен човек “, показа спомените си за кралицата пред bTV посланикът на България във Англия Марин Райков.

Българските фенове имаха опция да видят и Раналд Макекни, фотографът, направил последния формален портрет на Кралицата, отец Добромир Димитров, който служи в българската черква „ Св. Йоан Рилски “ в Лондон и единствената българка, която работи в тръста на новия крал Чарлз III „ The Prince trust “ Кристина Петрова.

„ Кралицата е знак на неизменност, на любовта. Тя постоянно е била образец за хората “, сподели в специфичното студио на bTV британецът Кен Хил.

Пред bTV приказваха и британци, които живеят в българското село Паламарца, както и единственият българин, който работи в Уестминистър. Илиян Нанчев има опцията да вижда срещата сред короната и Народното събрание от първо лице. Той е измежду хората, поклонили се над тленните остатъци на кралица Елизабет II.

На финала на церемониите в Уиндзор, където е последният дом на кралицата и нейна обичана резиденция, за bTV предава онлайн интернационалният редактор Илияна Димитрова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР