Телевизионната корпорация Би Би Си и други международни оператори отказаха

...
Телевизионната корпорация Би Би Си и други международни оператори отказаха
Коментари Харесай

Евровизия отказа на Зеленски да направи обръщение на финала

Телевизионната корпорация Би Би Си и други интернационалните оператори отхвърлиха да дадат опция на украинския президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение на финала на музикалния конкурс " Евровизия ". Това заяви " Таймс ", базирайки се на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), съобщи ТАСС.

" Конкурсът за ария " Евровизия " е интернационално развлекателно шоу, което работи по строги правила и правила, открити от самото му основаване. Един от крайъгълните му камъни е аполитичността на събитието, сподели представителят на ЕСРТ. - Този принцип не разрешава опцията за политически или други сходни изявления по време на състезанието. Искането на Зеленски да се обърне към публиката на състезанието за ария на Евровизия, с всички похвални планове, за жалост не може да бъде задоволено, защото би било в несъгласие с разпоредбите на събитието.

Вестникът напомня, че това не е първият път, когато на Зеленски е отказана опцията да насочи видеообръщение по време на огромни културни или спортни събития. Така през март уредниците на филмовите награди  " Оскар " за втора поредна година не разрешиха на украинския президент да се обърне към публиката и гостите на церемонията по награждаването. През декември 2022 година CNN заяви, че Международната футболна федерация е отхвърлила настояването на Зеленски да направи видеообръщение преди финала на Световното състезание в Катар.

Финалът на Евровизия 2023 ще се организира на 13 май в концертната зала M&S Bank Arena в Ливърпул. Във финалния кръг ще вземат участие представители от 26 страни: музиканти от 20 страни, които минаха полуфиналната преграда във вторник и четвъртък, Англия като страна хазаин, Украйна като победител в предходния конкурс и представители на Голямата четворка - Германия, Испания, Италия и Франция.

На 66-ия конкурс за ария на " Евровизия ", който се организира през май 2022 година в Торино, украинската хип-хоп група Kalush Orchestra завоюва с песента Stefania. Второто място бе за Англия, а третото - за Испания. По традиция конкурсът се организира в страната, спечелила предходната година. Украйна разгласи готовността си да бъде хазаин на Евровизия през 2023 година, само че ЕСРТ съобщи, че състезанието не може да се организира в Украйна заради компликации при обезпечаването на сигурността на участниците.

На 25 февруари 2022 година ЕСРТ, който е уредник на музикалния конкурс, разгласи, че поради събитията в Украйна Русия няма да бъде показана на " Евровизия ". На идващия ден Общоруската държавна телевизионна и радиоразпръсквателна компания, Първи канал и радио Къща Останкино оповестиха отдръпването си от Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), напомня ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР