Телевизионен екип влезе в град Сдерот - един от най-пострадалите

...
Телевизионен екип влезе в град Сдерот - един от най-пострадалите
Коментари Харесай

Телевизионен екип влезе в град Сдерот, за който все още се води битка

Телевизионен екип влезе в град Сдерот - един от най-пострадалите от офанзивите. Град, за който групировката „ Хамас “ и Израел към момента водят борба. Репортерът на „ Скай Нюз “ Стюарт Рамзи споделя извънредно за bTV.

Aтаката против Сдерот е координирана. По пътя, който води към града, се виждат колите, атакувани от „ Хамас “. Някои бягат пешком, само че доста са убити или взети за заложници и откарани в линията Газа. Оцелелите като Ицхак се крият в домовете си и се молят нападателите да не ги открият.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

„ Бях в потрес, чух пукотевица. Не можах да допускам, в 6 часа сутринта, в събота, на празник. Беше ужасно, доста ужасно “, споделя Ицхак Шитрит.

Главният полицейски сектор е опустошен. Превзет от бойци на „ Хамас “, които убиват минимум 20 служители на реда. Никой в Израел не си е представял мащаба на случилото се.

В същото време продължава евакуация на задграничните жители от Израел

„ Дори и единствено един човек да бъде погубен, ние го одобряваме като персонална загуба и персонална отговорност. Трябва да се уверим, че „ Хамас “ в никакъв случай повече няма да провежда такава кланица “, безапелационен е майор Дорон Спилман от израелските отбранителни сили.

Преди няколко часа в Сдерот още веднъж се чува пукотевица. Застреляни са дами и деца, а други са откарани в линията Газа. Силите за сигурност са на всички места.

Това е битка за територия, която се трансформира в един от най-трудните за разрешаване спорове в света

„ Това е звукът от „ Железения купол “, израелската противовъздушна система. Войниците поставят каските си. Не сме сигурни какво става. Полицията и спецотрядите са тук, тъй като се счита, че има заложници надолу по пътя “, разказва обстановката Стюарт Рамзи. 

Очаква се израелско навлизане в линията Газа, което неизбежно би взело цивилни жертви.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР