Телематик Интерактив България ЕАД е компанията с първото първично публично

...
Телематик Интерактив България ЕАД е компанията с първото първично публично
Коментари Харесай

Πъpвa ĸoмпaния от игралната индустрия излиза на БФБ и търси 40 милиона от акционерите. За какво?

" Телематик Интерактив България " ЕАД е компанията с първото първично обществено предложение на акции на Българската фондова борса (БФБ)за 2022 година.

" Компанията, по-позната с марката си Palms Bet, е учредена през 2014 година. През 2011 година се одобри допълнение към Закона за хазарта в България, който позволи лицензиране на български оператори за онлайн казина, а през 2014 година компанията получава лиценз за онлайн казино. През 2018 година получава и лиценз за спортни залози и от този момент и двата продукта се оферират на пазара ". Това съобщи притежателя й Мило Борисов по телевизия Bulgaria ON AIR.

" През 2019 и 2020 година компанията се разви бързо и закупи забележителна известност в България. През 2021-а имахме задоволително положителни резултати, които ни дадоха убеденост, че можем да излезем на БФБ. Причината да търсим финансиране е, че считаме момента за подобаващ за изход на други пазари, на които е нужно в допълнение финансиране за маркетинг. Сред тях е Перу, към който сме се насочили, тъй като познаваме добре пазара и имаме наличие там от 2008 година, когато създадохме дребен районен офис. Друг пазар, към който сме се научили е Украйна, където също сме работили ", разяснява Борисов.

Първа българска
хазартна компания излиза на борсата и търси оценка от 300 милиона лв.

Компанията се надява на оценка от 300 млн. лева и даде обещание да раздава на акционерите 40% от облагата си

Основната част от набраните от борсата средства ще бъдат вложени за разгръщане на пазарите, сподели от своя страна изпълнителният шеф на компанията Лъчезар Петров.

" Сред набелязаните пазари е и Кения, където уеб страницата към този момент работи и там ще бъде отделена част от инвестицията. Според анализите ни набелязаните от нас пазари са в ранно развиване на онлайн игралната промишленост, което ще ни даде добра опция за положително позициониране там ", съобщи той.

Според Петров най-малко 40%, в това число от миналогодишните облаги, в средата на тази година ще бъде разпределена на бъдещите акционери.

Потенциални опасности

По думите на Роси Маккий, другият притежател на " Телематик Интерактив България ", във всяка промишленост, в това число игралната, има опасности и провокации.
 Време ли е да изберем БФБ пред щатските пазари
Време ли е да изберем БФБ пред щатските пазари

Кои са аргументите

" Ние регулярно вършим разбор на пазарната икономическа обстановка в нашия бранш и на база на това стоим проекти за агресия и позициониране. Вземаме поради доста фактори, когато решим да излизаме на нови пазари. В момента гледаме към пазари с огромен вероятност и капацитет за напредък. Оценката на рисковете е основна за гарантиране на триумф. Нашата промишленост е една от най-силно контролираните промишлености и минимизирането на рисковете се покрива, поради това, че работим на чудесно контролирани пазари, което ни дава убеденост, че можем да стъпим устойчиво ", съобщи Маккий.

Друго предизвикателство е нелоялната конкуренция в лицето на нелицензирани оператори, счита тя.

" Нелицензираните оператори оферират по-атрактивни промоции и осъществят по-агресивна маркетинг политика. В нашата тактика за превъзмогване на това е заложено предложение на по-различни и неповторими артикули и функционалности, които създава нашата дъщерна компания " СиТи Интерактив ", която създава софтуерни платформи и игри ".

Стартът на IPO е на 14 февруари и завършва на 18 февруари, когато могат да се подават поръчки през всеки медиатор, който може да намерят на уеб страницата на борсата или на Комисията за финансов контрол.

" След евентуалния триумф на IPO ще се фокусираме върху пазара, на първо място върху пазара в Перу тази година. Ще развива и B2B направлението си. В момента това направление оперира на няколко стотин уеб страницата в световен мащаб ", съобщи още Мило Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР