Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта

...
Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта
Коментари Харесай

Huawei ще развива в Европа иновации в облaстта на 5G, IoT и изкуствения интелект

Телекомите в Европа би трябвало да си сътрудничат по-тясно в региона на научно-изследователската активност, с цел да отключат целия капацитет на 5G мрежите, IoT приложенията и изкуствения разсъдък, съобщи доктор Лиан Хуа, ръководител на Борда на шефовете на Huawei, при откриването на Европейския иновационен ден на компанията в Рим. Huawei желае да построява трайни партньорства с европейските телекоми, с цел да се форсира създаването и въвеждането на]e технологии от последващо потомство. „ Нашата визия е да осигурим цифрово наличие на всеки дом, всеки бизнес и дружество в Европа. А съдействието в региона на нововъведенията е най-хубавият метод да го реализираме “, добави той.

Според немския икономист Йозеф Шумпетер, е споделил, че „ нововъведението е стартиране на пазара на софтуерна или организационна оригиналност, а не просто нейното изобретяване. “ Huawei счита, че в случай че цифровите технологии доближат до всеки човек, дом и организация, нововъведенията ще се случат доста по-лесно. „ По този метод ще реализираме един изцяло обвързван и образован свят”, съобщи доктор Лиан Хуа.



Компанията демонстрира явен блян да развива бизнеса си в Европа, изключително във връзка с корпоративните клиенти, разширявайки интервенциите си отвън Азия. „ Huawei стъпи в Европа преди 18 години. Нашият фокус е върху ИКТ бранша и умните устройства. Ние желаеме да си сътрудничим с предприятията тук, с цел да им осигурим подобаващите 4G, 5G, IoT и AI решения. В Италия да вземем за пример неотдавна си партнирахме с Telecom Italia, с цел да задействаме първите в страната 5G базови станции ", съобщи Хуа. - В Испания работи с редица снабдители, с цел да реализираме нашата споделена цел от 100% покритие на семействата с оптика до дома (FTTH) “, добави той.

Вторият фокус на компанията е подкрепяне на образованието, като взаимни начинания се организират с над 120 университета и научно-изследователски центрове, включително Оксфорд, Кеймбридж и редица други.

Третата стратегическа концепция на Huawei e развиването на екосистемата от гении, подкрепяне на ИКТ знанието, като финансира 10 стратегии за развиване на цифрови гении. „ По този метод от ден на ден младежи да се ориентират към ИКТ бранша и ще могат да поддържат дигитализацията на Европа..

Д-р Хуа разказа киберсигурността като „ безусловно интегрална: част от триумфа на мрежите от последващо потомство и съобщи, че през идната година компанията възнамерява да открие собствен европейски център за киберсигурност. „ Huawei съблюдава своя ангажимент за отвореност, съдействие и споделен триумф. В момента работим с повече от 400 сътрудници в 16 лаборатории за нововъведения по целия свят върху редица индустриални IoT решения и някои начинания за разбор на Големи данни “, сподели още Хуа. Той подсети, че компанията е един от участниците, сключили пред няколко години съглашението с Европейски Съюз за развиване на 5G технологии и проби.



Италианското отделение на компанията подписа и две съглашения за съгласие – с ACEA за развиване на решения за смарт градове и с самостоятелния регион на Сардиния за основаване на взаимен иновационен център.

Инвестиции в „ чиста “ просвета

През 2019 година се навършват 500 години от гибелта на Леонардо да Винчи, а Италия е родината на Ренесанса. „ Именно по тази причина желаеме да придадем на тазгодишния ни европейски иновационен ден особено значение, освен като се фокусираме върху цифровата ера, само че и върху изкуството. Затова поканихме известни учени, фамозни актьори, възпитаници, които да обсъдят връзката сред изкуството и науката “, обясниха от Huawei за какво са избрали Рим за обичайното си събитие. На конференцията водещи тематики са още ролята на технологиите в цифровата стопанска система, факторите за сполучливо пригаждане във все по-цифровия ни живот, обезпечаването на среда, стимулираща нововъведенията, която да сътвори нови услуги и да построи екосистема за споделен триумф.

Сред лекторите бе и проф. Ердал Арикан от университета Bilkent в Анкара. Той е изобретил така наречен поларен код, който ще има доста значимо значение за бъдещите 5G мрежи. „ Поларните кодове са нов клас канални кодове. Първоначално от 2007 до 2010 година те съставляват единствено научен интерес, След 2011 година промишлеността също се заинтересува от тях, поради тяхната конкурентна продуктивност с неповторими кодове и опцията да се трансфорат теоретичните хрумвания в на практика използвани логаритми “, съобщи Арикан. През 2017 година поларните кодове са утвърдени за 5G стандарта с помощта на напъните на университетски организации и снабдители на съоръжение.



5G мрежите ще оферират 3 разнообразни вида услуги – усъвършенствана мобилна широколентова съгласуваност (eMBB), подобаваща за видео и данни, огромни машинни връзки (използвани за смарт градове, смарт домове) и ултранадеждни връзки с доста малко времезакъснение (задължителни за самостоятелните коли, цифровизацията на промишлеността, даже за 4К/8К игрите)

Поларни кодове за 5G eMBB услуги към този момент са подготвени през 2017 година, за другите две услуги следва да се вземе решение, сподели Арикан. Според него провокации след „ ерата 5G” са доста по-сериозни като се разискват безжични скорост от 100 Gbps до 1 Tbps, като даже в тази област има стандартизационни старания, в това число 802.11xt, 802.15.3d, терахерцови връзки.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР