Телекомът ще отличи по две училища във всяка от трите

...
Телекомът ще отличи по две училища във всяка от трите
Коментари Харесай

А1 ще отличи най-добрите дигитални училища

Телекомът ще отличи по две учебни заведения във всяка от трите категории и планува специфична премия за „ Иновативна концепция “

A1 започва състезанието „ Дигитално учебно заведение на България “, който търси да отличи най-хубавите практики, въведени от българските учебни заведения при отдалеченото образование в България. Това са образователните заведения, които подкрепят усвояването на познания чрез технологии и нововъведения. Целта на компанията е да отличи най-изявените от тях, които трансформираха отдалеченото образование във опция и катализатор за цифровизация на просветителната система у нас. Инициативата се провежда взаимно с фондация „ Заедно в час “ и разчита на медийната поддръжка на Дарик, Dir.bg, Investor Media Group и MediaBricks.

А1 ще излъчи 6 училища-победители от цялата страна в общо 3 категории, като във всяка ще бъдат връчени по две награди – на учебно заведение от огромен град (София и регионални градове) и от малко обитаемо място. Желаещите да вземат участие към този момент могат да подадат своите кандидатури на, като крайният период е 15.11.2021 година Експертно жури ще прави оценка поръчките по авансово заложени критерии.

„ Преподавателите за малко време минаха към отдалечено образование и вложиха извънредно доста сила, с цел да не прекъсва образователният развой. Ние от А1 оценяваме това и желаеме да разпознаваем най-вдъхновяващите, новаторски и практични цифрови решения в българското обучение посредством състезанието за цифрови отличници. “ С тези думи се обърна към евентуалните участници Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.

Категориите, в които ще се търсят цифровите отличници, са три: „ Дигитален урок “, в който ще бъдат отличени различните способи на образование и ексцентричните подходи при асимилиране на материала - какво са научили учениците, по какъв начин и за какво е било потребно за тях. Втората категория е „ Дигитален план “ - дълготрайно осъществен план за цифрово обучение, в това число образци за сполучливо отдалеченото образование. Третата е „ Дигитална организация на преподаването “, в която учители са реорганизирали работата си по този начин, че да включва повече детайли на цифровизация.

Наградите, предоставени от А1, са интерактивни дъски за образование, които в допълнение ще подтикват образователния развой и неговата промяна. Организаторите плануват и специфична премия за изобретателна концепция.

Проектите ще бъдат оценени от експертно жури от потвърдени експерти в региона на образованието и цифровите технологии. Сред тях са доктор Нели Колева, началник на екип „ Стратегически партньорства “ в „ Заедно в час “, Ева Майдел – основател и член на съдружие „ Образование България 2030 “ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП), доктор Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО), проф. доктор Галин Цоков, учител по ръководство на образованието в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и водещият на предаването „ Директно “ по Bulgaria ON AIR Димитър Абрашев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР