Телефонните измамници стават все по-изобретателни. Обаждайки се на жертва, те

...
Телефонните измамници стават все по-изобретателни. Обаждайки се на жертва, те
Коментари Харесай

Потърпевша съобщи за нов вид телефонна измама

Телефонните измамници стават все по-изобретателни. Обаждайки се на жертва, те споделят, че са от „ Гражданска отбрана “. За това предизвестява жена от фейсбук групата „ Забелязано във Варна “, потърпевша от измамата.

В.И. написа:

"Новото 20 на ало-измамниците. Представят се за хора от " Гражданска отбрана " обяснявайки се по какъв начин телефона ви бил в листата на търсени ало-измамници, разпитват най-нагло дали е звънял някой предната седмица и в случай че последва позвъняване, какво следва да създадат жертвите на ало-измамниците. Обаче за по-наивните няколко питанки -...аджеба за какво ли звънят единствено на стационарния телефон, защото на множеството стационарни телефони няма изписан телефонен номер от насреща? Или пък за какво повтарят един и същи номер, единствено че в този момент се показват не за полицайчета от централата, ами в този момент пък за "Гражданска отбрана ", която пък видиш ли, ще те занимава отново с ало-измамниците..???

Мислете, когато вдигнете телефона и ви се показват за служители на реда, за гражданска отбрана, за СМП или в случай че ще рекламни лица и прочие, и под никакъв претекст даже не се обяснявайте, че нямате пари, че са ви звънели преди време, че тъй наречените Да си знаете... Явно няма да имат спирачки до момента в който органите на реда седят и чоплят носовете си най-спокойно”, написа тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР