Телефонна измама за сумата от 40 000 лв. бе предотвратена

...
Телефонна измама за сумата от 40 000 лв. бе предотвратена
Коментари Харесай

Предотвратиха телефонна измама за 40 000 лева


Телефонна машинация за сумата от 40 000 лева бе предотвратена вследствие на бързите дейности на чиновник от бургаски банков клон и отдел “Криминална полици” при ОДМВР – Бургас.
Възрастният човек – мъж от Малко Търново на 71-години, получил телефонно позвъняване по класическата скица “оказване на подпомагане на служители на реда при задържането на телефонни измамици”. Било му обяснено, че в региона са ситуирани полицейски чиновници, ангажирани в профилирана полицейска интервенция за задържането на нарушителите. В хода на диалога непознатият декларирал, че пенсионера без терзание е належащо да даде наличните си парични средства, като след задържането на телефонните измамници, парите щели да му бъдат върнати персонално, а той самият щял бъде отличен с премия от Министъра на вътрешните работи, оповестява "Бургас Инфо "..
Пенсионерът с персоналния си автомобил пристигнал до Бургас с цел да изтегли спестяванията си от банковия клон. Спрял колата при започване на града и с такси отишъл до банката. Служителят във финансовата институция, забелязвайки крупната сума, декларирана за евакуиране, както и неналичието на съответен мотив за това, се усъмнил, че се касае за телефонна машинация и алармирал полицейските чиновници.
Сумата от 40 000 лева била изплатена на 71-годишния мъж, който се качил в таксиметровия автомобил, само че бил спрян от полицейските чиновници на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас. Констатирано е, че таксито съгласно ангажимента с непознатия телефонен глас, трябвало да откара възрастния мъж до Варна.
Въпреки демонстрираното съмнение 71-годишният пенсионер бил отведен в Първо Районно ръководство – Бургас, където след доста диалози се уверил, че се касае за телефонна машинация, която е предотвратена от същинските служители на реда благодарение на банковия чиновник.
С голяма признателност възрастния мъж се извинил неколкократно за недоверчивостта си и си тръгнал дружно с парите за Малко Търново.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР