Телефонът ви може да прави много повече, отколкото си мислите

...
Телефонът ви може да прави много повече, отколкото си мислите
Коментари Харесай

7 неща за които не сте подозирали, че телефонът ви може да прави

Телефонът ви може да прави доста повече, в сравнение с си мислите

Емил Василев преди 2 секунди 1 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

IT НовиниДаниел Десподов - 11:24 | 02.04.2023

Още един опит за решаването на популярния абсурд на Хокинг

IT НовиниЕмил Василев - 16:30 | 31.03.2023

Турция показа изтребителя от последващо потомство „ TF-X “ и стелт дрона „ Anka-3 “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Възможностите на смарт телефоните са като че ли безкрайни, само че все пак хората постоянно употребяват устройствата си единствено в области, които към този момент познават. Смартфонът може да прави доста повече от това да сърфира в интернет, да организира видеоразговори, да възпроизвежда музика, да стриймва видео и да изпраща текстови известия.

Един от огромните проблеми е, че в смарт телефоните към този момент има толкоз доста функционалности, че намирането им, запомнянето им и потреблението им е същинско предизвикателство. Някои от тези скрити функционалности могат да ви оказват помощ да подобрите продуктивността си и да улесните ежедневните си задания. Ако има нещо, което би трябвало да свършите, има огромна възможност смарт телефонът ви да ви помогне да го извършите.

За да издигнете потреблението на смарт телефона си на идващото равнище, събрахме някои функционалности на смарт телефона, за които може би не знаете, само че които сигурно ще улеснят ежедневните ви задания.

1. Сканиране на документи

Ако в миналото ви се е налагало да подпишете физически документ и по-късно да го изпратите в дигитален тип, знаете какъв брой мъчно може да бъде да разпечатате, сканирате и по-късно да изпратите документа по имейл. Добрата вест е, че към този момент не е належащо да се обръщате към тромавия си скенер. Както при iPhone, по този начин и при устройствата с Android можете да употребявате смарт телефона, с цел да сканирате документа и да го изпратите.

При iPhone всичко, което би трябвало да извършите, е да отворите приложението „ Бележки “, да щракнете върху иконата с камера и по-късно да натиснете бутона „ сканиране на документи “ и сте подготвени. На устройство с Android процесът е още по-безпроблемен. Всичко, което би трябвало да извършите, е да отворите камерата, да фокусирате върху документа и да натиснете „ сканиране на документ “ при телефоните Pixel или жълтата икона „ Т “ при устройствата на Samsung.

2. Запалване на автомобила

Преди да се радвате, опцията да употребявате телефона си като ключ за автомобил зависи напълно от модела, марката и годината на вашия автомобил.

За благополучие, доста коли разполагат с този вид функционалност. Две аргументи, заради които може да желаете да се възползвате от тази функционалност, включват опцията да запалите мотора на автомобила си отдалечено от уюта на личния си дом или да настроите температурата на автомобила по този начин, както ви харесва, преди да се качите в него.

Ако се интересувате от тази функционалност, потърсете автомобила си в интернет и вижте дали има приложение, което може да ви помогне. Например Ford има приложение, наречено FordPass, което разрешава на притежателите на коли Ford да отключват и заключват колите, да възпламеняват автомобила от разстояние и даже да възнамеряват отдалечено запалване от приложението. Устройствата с Android разполагат с функционалност, наречена дигитален ключ на определени смарт телефони, която работи взаимно с приложението на производителя на автомобила, с цел да трансформира телефона ви в дигитален ключ.

3. Смяна на каналите на тв приемника

Малко са нещата, които са по-неприятни от това да се приготвите да гледате предаване, да седнете на дивана, да се настаните комфортно и по-късно да разберете, че не можете да намерите отдалеченото. След като осъзнаете това, би трябвало да се разровите, с цел да намерите отдалеченото, единствено с цел да установите, че батериите са изтощени. За да ви спестят тези проблеми, доста тв приемници могат да се синхронизират със смарт телефона ви, с цел да трансфорат устройството ви в дистанционно управление.

Ако имате iPhone, можете да го употребявате за ръководство на съвместими тв приемници, в това число Roku, Fire TV, или Apple TV 4K. Става елементарно: би трябвало да сте в същата мрежа, в която е тв приемника, да отидете на опцията за шерване на екрана и по-късно да натиснете иконата за дистанционно управление.

Смартфоните с Android имат същата опция с тв приемниците с Android. Всичко, което би трябвало да извършите, е да отворите приложението Гугъл TV, да докоснете иконата за дистанционно управление в долния десен ъгъл, след което да сканирате устройствата и да изберете вашето устройство, с цел да завършите сдвояването, съгласно Android. Освен това Android разполага с приложения за дистанционно управление на тв приемници Roku и Fire TV и даже с приложения за дистанционно управление на трети страни за Apple TV.

4. Измерване

Нямате рулетка? Няма проблем. Можете да мерите всичко, което ви е належащо с телефона си, като употребявате камерата на смарт телефона си и технологията AR. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите точка при започване на обекта, който мерите, и да поставите друга точка в края, с цел да получите точната мярка.

iPhone разполага с вграденото приложение Measure, само че в случай че сте консуматор на Android, не се тормозете. Можете просто да употребявате Measure Up – инструмент на Гугъл, който ви разрешава да вършиме това, което прави приложението Measure на Apple, само че в браузъра на телефона ви, а не посредством приложение.

5. Снимки

Случвало ли ви се е да желаете да извършите фотография, само че да няма кой да я направи вместо вас? Пейзажът е хубав и облеклото ви е съвършено, само че не можете да забележите никого в близост, тъй че опцията за фотография е провалена. Разбира се, има таймер на телефона ви, само че той може да се окаже съвсем ненужен, тъй като би трябвало да настроите всичко, с цел да бъде направена единствено една фотография. За благополучие Lens Buddy е приложение, основано да реши този проблем.

С Lens Buddy можете да персонализирате таймера, в това число скоростта и интервалите на фотосите, тъй че да получите съвършената фотография. Вместо да се постанова да настройвате десетсекунден таймер на телефона си единствено с цел да извършите една фотография, можете да настроите таймер, който прави доста фотоси през персонализиран период (например: на всеки три секунди) за толкоз дълго време, колкото желаете. С помощта на Lens Buddy имате доста благоприятни условия, от които да избирате в границите на една сесия, а освен в границите на една фотография. Приложението е налично единствено за iOS. В Гугъл Play Store има други възможности на таймера на камерата, като Selfer, което прави същото.

6. Следене на сърдечния темп

Въпреки изобилието от смарт часовници и фитнес тракери на пазара е допустимо да следите сърдечния си темп единствено със смарт телефона си. Приложенията за следене на сърдечния темп употребяват задната ви камера и светкавицата, с цел да дефинират какъв брой кръв се изпомпва през кожата ви и получават данните за сърдечния ви темп посредством техника, наречена фотоплетизмография. За да получите резултатите си в границите на няколко секунди, би трябвало единствено да поставите пръста си върху камерата и светкавицата.

Тези мобилни приложения за следене на сърдечния темп не се доставят общоприетоо с телефона ви, само че могат да бъдат изтеглени от магазина за приложения на вашия смарт телефон. Изтеглете безплатното приложение с най-вече позитивни мнения. Редовното следене на сърдечния темп има доста преимущества, в това число това, че сте по-наясно с тялото си.

Съхраняване на дебитна/кредитна карта, самолетен или билет за концерт

Ако притежавате смарт телефон, евентуално сте осведомени с концепцията за цифровия портфейл. С негова помощ можете да добавяте кредитни/дебитни карти, разнообразни билети като самолетни или за някой концерт или други към смарт телефона си за елементарен достъп при заплащане или влизане в избрани събития.

Бонус функционалност

Само с цел да напомним на тези от вас, които може би са не запомнили: с изключение на като компас, фенерче, отдалечено за тв приемник и хиляди други функционалности, които можете да изтеглите като приложения, вашият смарт телефон може също така… да организира диалози. Да, в действителност!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР