Телефонът наАлексейПетров не може да бъде отключен и разкодиран. Това

...
Телефонът наАлексейПетров не може да бъде отключен и разкодиран. Това
Коментари Харесай

Прокуратурата търси помощ от ФБР за разкодирането на телефона на Алексей Петров

Телефонът наАлексейПетров не може да бъде отключен и разкодиран. Това сподели на брифинг пред медиите градският прокурор на София Илиана Кирилова по отношение на следствието за покушението против предприемача. През август тази година бизнесменътАлексейПетровбеше убит в столичния кв. " Драгалевци ".

По думите на Кирилова в края на октомври е станало ясно, че телефонът на предприемача не може да бъде отключен. Започнахме да търсим такива движимости лица, които могат да ни оказват помощ. Като посочи, че няма да спомене типа на мобилното устройство, градският прокурор на София уточни: " България не разполага с такава техника, която да може да отваря сходен телефон ".

Потърсили сме помощ от Федералното бюро за следствие (ФБР), разгласи Кирилова. По думите й оттова са удостоверили, че телефон с изключена батерия мъчно може да бъде разкодиран. Но по всяка възможност службите ще ни оказват помощ, защото разполагат с такава техника и ще имаме информация от телефона, добави още Кирилова.

Припомняме, чеАлексей Петров беше убит на 16 август в кв. „ Драгалевци “ в София. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него.

Набрифинг от мястото наоколо до местопрестъплениетоградският прокурор на София Илиана Кирилова заяви, че Софийската градска прокуратура ще управлява досъдебното произвеждане. Властите обясниха, че Алексей Петров е бил на разходка в региона, съпроводен от дамата и от трима охранители. Стрелбата е станала в гориста околност, покрай пътека.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че имат данни, че Петров се е разхождал постоянно по този маршрут. От вътрешното министерство оповестиха, че по случая е образуван действен щаб.

Възлови места в столицата бяха блокирани поради следствието.Коментар пред журналистинаправи юристът Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа (НСлС). По думите му в тази ситуация с Алексей Петров става въпрос за засягане на доста тежки ползи.

Справка в съда сподели, че Роман Логвиненко, наказан за опита за атентат против Алексей Петров през 2015 година, епредсрочно освободен от пандиза през май месецот Апелативен съд - София. Апелативният съд постановява условно предварително освобождение на Логвиненко на 29 май и му постанова изпитателен период в размера на наказването, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е две години, шест месеца и 11 дни. „ Към сегашния миг наказаното лице е дало задоволително доказателства за своето коригиране “, се показва в претекстовете на съда.

Лидери на парламентарно показани партии излязоха с позиции в обществените мрежи във връзка стрелбата против Алексей Петров.Съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петковнаписа във фейсбук, че е безусловно недопустимо през 2023 година в България да има показни убийства. Според него е нужна незабавна промяна в бранш сигурност. „ Службите би трябвало да стартират да работят дейно. Националната сигурност не може да остане единствено като заглавие на една от тях, а да бъде съществена задача и приоритет ", уточни Кирил Петков.

Ставаме очевидци на връщане на мутренските години и развилняване на престъпността, коментиралидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадиноввъв фейсбук. „ Публична загадка е, че Петров беше обвързван с ПП-ДБ, а връзките му с лицето, известно като „ Татко Петко ", бяха основа за опити за кадрувания в Министерство на вътрешните работи и службите “, прибавя Костадинов. Според депутата остава единствено да си зададем един финален въпрос - кой ще бъде идващият.

Връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов върна и мутренските години, заявилидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Във фейсбук тя написа: „ Задкулисието, сделките за сфери на въздействие, неналичието на правораздаване водят до този резултат: гангстерски убийства измежду бял ден ". „ Уж ценностното евроатлантическо болшинство се трансформира в рискова за хората и нездравословна за България сглобка “, разяснява още Нинова.

Споредлидера на „ ИТН “ Слави Трифоновубийството на Алексей Петров е било предизвестено. Във фейсбук Трифонов написа, че случилото се демонстрира, че „ страната и службите са слаби и скопени “, и не са в положението нито да предвиждат, нито да предотвратят сходен демонстративен разстрел. В обявата си той задава и няколко въпроса към ръководещите, измежду които и това начало на гангстерска война ли е.

Съболезнования сервираха от застрахователната компания„ Лев Инс " АД, съосновател на която е Алексей Петров. Съболезнования изрекоха и отСъюза за стопанска самодейност. Бизнесменът бе изпълнителен шеф на ССИ.Съболезнователен адреспубликуваха и сътрудниците на Алексей Петров от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ". Повече от 15 години той е учител във Факултета по стопански и обществени науки на висшето учебно заведение, а от 2019 година управлява Катедра " Политически науки и национална сигурност " към същия факултет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР