Тел Авив. Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла каза,

...
Тел Авив. Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла каза,
Коментари Харесай

Reuters: Pfizer предвижда ежегодна ваксинация срещу Covid-19

Тел Авив. Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла сподели, че годишната имунизация против Covid-19 би била за предпочитане пред по-честите бустерни ваксини в битката с пандемията, предава Reuters .

Ваксината против Covid-19 на Pfizer/BioNtech сподели, че е ефикасна против тежки болести и гибел, породени от мощно мутиралия вид „ Омикрон “, само че по-малко ефикасна за попречване на предаването.

С повишаването на случаите някои страни разшириха стратегиите бустерна имунизация или редуцираха периодите сред дозите, до момента в който държавните управления се борят да засилят отбраната на своето население.

В изявление за израелския N12 News, Бурла беше запитан дали чака постоянно използване на бустерни дози на на всеки четири до пет месеца.

" Това няма да е добър сюжет. Това, което се надявам (е), че ще имаме ваксина, която ще би трябвало да се слага един път годишно ", сподели Бурла.

„ Веднъж годишно – по-лесно е да убедиш хората да го създадат. Хората по-лесно ще запомнят.

" Така че от позиция на публичното здраве, това е идеална обстановка. Искаме да забележим дали можем да създадем ваксина, която да покрива „ Омикрон “ и да не не помни другите разновидности и това може да бъде решение ", сподели Бурла.

Той добави, че Pfizer може да е подготвен да подаде молба за утвърждение на модифицирана ваксина за битка с „ Омикрон “ и да я създава всеобщо още през март.

Позовавайки се на три изследвания, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) обявиха в петък, че трета доза от иРНК ваксина е от основно значение за битката с „ Омикрон “, осигурявайки 90% отбрана против хоспитализация.

Предварително изследване, оповестено от израелския медицински център Шииба в понеделник, откри, че четвъртата инжекция покачва антителата до даже по-високи равнища от третата, само че евентуално не е задоволителна, с цел да отблъсне „ Омикрон “. Независимо от това, втора бустерна доза въпреки всичко се предлага за рисковите групи, сподели Шииба.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР