текст data-component-name=paragraph data-article-gutter=true> Лондон — Nissan ще вложи 1,12 милиарда паунда

...
текст data-component-name=paragraph data-article-gutter=true> Лондон — Nissan ще вложи 1,12 милиарда паунда
Коментари Харесай

Nissan води инвестиция от 2,5 милиарда долара за производството на още два електромобила в Обединеното кралство

" текст " data-component-name= " paragraph " data-article-gutter= " true " > Лондон — Nissan ще вложи 1,12 милиарда паунда (1,4 милиарда долара) в английския си цех за произвеждане на електрически версии на два модела, предлагайки подтик на автомобилната промишленост в страната и министър-председател на Обединеното кралство, който обезверено желае да притегли задгранични вложения.

Японският авто производител съобщи в петък, че проектите му за електрически версии на Qashqai и Juke, създавани в Съндърланд в североизточна Англия, ще изискват обща инвестиция до £2 милиарда ($2,5 милиарда), в това число трети цех за акумулатори във Англия и инфраструктурни планове които неговите сътрудници биха помогнали да финансират.

Очаква се планът да получи поддръжка от държавното управление на Обединеното кралство.

Nissan произвежда своя електрически модел Leaf в Съндърланд от години и ще продължи да го прави, като батериите се доставят от дребен цех на мястото.

През 2021 година компанията разгласи инвестиция от 1,4 милиарда $ за създаване на втори цех за акумулатори с мощ 9 гигаватчаса (GWh) в Съндърланд с китайския сътрудник Envision AESC.

Съобщението в петък идва единствено няколко дни преди Глобалната капиталова среща на министър-председателя Риши Сунак, когато той ще се опита да съживи интереса измежду задграничните компании, които охладняха към Англия след гласуването за Brexit през 2016 година

„ Превръщането на Обединеното кралство в най-хубавото място за правене на бизнес е в основата на нашия стопански проект “, сподели Сунак в изказване в петък.

Nissan не разяснява цената на дотациите или гаранциите, предоставени от Англия.

„ Подкрепата на държавното управление постоянно е значима “, сподели старши вицепрезидентът на Nissan за производството и веригата за доставки Алън Джонсън пред радио BBC. „ Дискусиите с държавното управление не престават (и не са) приключени. “

Сунак ще бъде хазаин на президента и основен изпълнителен шеф на Nissan Макото Учида на срещата на върха идната седмица.

Инвестицията на Nissan ще помогне за поддържането на работни места за 7 000 служащи в Съндърланд и 30 000 души във веригата за доставки и се основава на наличието във Англия от 1986 година

За японската компания Англия е основен център. Неговата инвестиция в батерия за 2021 година беше проява на доверие, когато други задгранични вложители избягваха Обединеното кралство, откакто Brexit докара до години на неустановеност към комерсиалните връзки на страната.

Но Сунак, който стана министър-председател преди година, има прочут триумф в обръщането на това.

Сделката с Nissan идва единствено месеци откакто индийската Tata Motors съобщи, че ще влага 4 милиарда английски лири (5 милиарда долара) в цех за акумулатори за електрически транспортни средства в Обединеното кралство, който да доставя фабриките на Jaguar Land Rover.

Експерти от промишлеността описаха завода за акумулатори Tata като добър прогрес, само че настояват, че Англия се нуждае от доста повече потенциал за произвеждане на EV акумулатори, с цел да поддържа жизнеспособна, разрастваща се автомобилна промишленост.

Nissan планира да предлага единствено изцяло електрически коли в Европа до 2030 година Той сподели, че ще разгласи имената на новите EV модели и времената за пускане на производството на по-късна дата.

Последната инвестиция на автомобилния производител в Обединеното кралство идва макар решението на Сунак през септември да отсрочи с пет години възбраната за продажба на нови бензинови коли.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР