Текат анкети с граждани за това къде и как да

...
Текат анкети с граждани за това къде и как да
Коментари Харесай

Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас

Текат анкети с жители за това къде и по какъв начин да се построят такива уреди, изключително в жк „ Възраждане ”, сподели Пламен Димитров, шеф на Оперативна програма " Транспорт "

Пламен Димитров е шефът на Общинското дружество „ Транспорт ” към Община Бургас. Говорим с него за бъдещите промени в Синята и Зелената зона в града, за платеното паркиране като цяло и за етажните паркинги.

- Г-н Димитров, какви са претекстовете Зелената зона в Бургас да стане целогодишна?

- Основното ни съобръжение са настояванията на живущите в региона. Това предложение е ръководено напълно и само от желанията на хората, които споделят, че има в действителност сериозен проблем с паркирането.

- Ще има ли промени в интервала на деяние на Зоните за платено паркиране?

- Зелената зона ще работи с лятно и зимно работно време. Лятното ще е от понеделник до неделя, от 11 ч. до 20 ч., както е било до момента. Причината за това е, че зимата регионите не са толкоз натоварени и по тази причина тя ще действа от 9 ч. до 19 ч.

- Сам казахте, че регионът не е претрупан през зимата. Защо тогава се постанова въвеждането на целогодишна работа на зоната?

- Когато на 30 септември престане да работи Зелената зона, всички коли, които са в съседство в Синята зона, се местят и настъпва безпорядък.

- В подзоните на Синята зона ще има ли промени?

- Предлагаме сливане на огромна част от подзоните в по-големи такива. Към момента в Синята зона има 28 подзони. Те ще бъдат понижени до 9. В Зелената зона са 6 и те ще станат 4. Така наречената „ Хибридна зона ” напълно минава в обсега на Зелената зона и тя ще има същото работно време, което описах доскоро. Любопитна добавка към всичко това е, че паркоместата край Турското консулство, където в този момент зоната е Синя, ще влязат в обсега на Зелената зона, защото там са в непосредствена непосредственост до Морската градина и плажа и през лятото има огромно скупчване на коли.

- Промените в подзоните значат ли, че хората със стикери ще имат по-голям избор за това къде да паркират колите си?

- Точно това е задачата ни. Затова зоните се сплотяват. Съобразихме се този път зоните да се разделят от огромни улици и булеварди.

- Ще има ли разлика в цената?

-На този стадий не е планувано при почасовото паркиране. Притежателите на стикери в Зелената зона сега заплащат 25 лева за първа кола. Това са по 5 лв. на месец. Същата е и сумата за Синята зона. Когато обаче Зелената стане целогодишна, вместо да работи 5 месеца в годината, тя ще работи 12. И надлежно цената ще бъде приравнена на 5 лева по 12 месеца или 60 лева годишно. Това ясно е разказано в докладната и в предлагането ни. Увеличение има, само че то е поради нарастването на времето. Почасовото остава 1 лева на час.

- Какво се случва с концепцията за алената зона?

- Идеята още стои на дневен ред и най-вероятно също ще бъде осъществена. Но защото от другите политически обединения в града излязоха най-различни оферти, в този момент се организират разисквания, с цел да открием най-работещия вид.

- При състояние, че ще има толкоз доста зони за платено паркиране, е редно да има опция.

- Към момента администрацията стартира да работи по планове за вероятно създаване на етажни паркинги. Обследват се избрани имоти, които са обществена общинска благосъстоятелност. Провежда се и анкета с живущите в тези зони. Основният въпрос е какъв брой и какви паркинги биха предпочели те. Евентуално ще се пристъпи към построяването на такива уреди.

- Може ли да бъдете по-конкретен. Кои места се обследват?

- Както знаете, проектира се паркингът на ул. „ Ген. Гурко ” да стане двуетажен. Отскоро в администрацията се приказва, че под целия парцер на пазар „ Краснодар ” може да се построи под земята паркинг на 2-3 равнища и по отношение на настояванията на живущите ще се реши къде да бъде поместен пазара - на най-горното или на най-долното равнище. Той се резервира, само че под него или над него се построява паркинг. Има няколко имота общинска благосъстоятелност по ул. „ Дебелт ”, които също са подобаващи за такива планове. А положителната вест е, че първият етажен паркинг скоро ще е действителност. Той ще се намира в жк „ Зорница ”, наоколо до новата детска болница.

*В изявлението са употребявани въпроси и от други медии

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР