Тежко въоръженият батальон на САЩ в Литва ще остане в

...
Тежко въоръженият батальон на САЩ в Литва ще остане в
Коментари Харесай

Враг пред портите на Русия! Батальонът от САЩ в Литва ще остане там най-малко до 2026 г.

Тежко въоръженият батальон на Съединени американски щати в Литва ще остане в страната минимум до 2026 година поради опасения от желанията на Русия в района. Това разгласи през днешния ден литовският министър на защитата Арвидас Анушаускас след среща в Букурещ с шефа на Пентагона Лойд Остин, съобщи Асошиейтед прес.

" Решението да бъде удължено наличието на ротационния батальон в Литва демонстрира, че Съединени американски щати гледат съществено на сигурността на Балтика ", сподели Анушаускас. " Това изпраща също обръщение към Русия. Американците са тук и няма да вървят на никое място ", добави той.

През 2019 година сухопътните сили на Съединени американски щати разположиха в Литва контингент от 500 бойци на ротационен принцип. Контингентът включваше бойни елементи от бронирана бригада, които от 2017 година участваха в учения в страни от източния фланг на НАТО. Месец откакто Русия атакува Украйна в Литва бяха ситуирани още бойци на Съединени американски щати и бе удължена ротацията на американския брониран батальон 3-66.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР