Тежки сражения се водят в Южна Украйна. Те подсказват, че

...
Тежки сражения се водят в Южна Украйна. Те подсказват, че
Коментари Харесай

Тежки сражения в Южна Украйна

Тежки сражения се водят в Южна Украйна. Те подсказват, че дълго чаканата контраатака на украинската войска е почнала. Няма удостоверение от Киев за контранастъпление. Бойните дейности се водят на фона на тежка филантропична и екологична рецесия след взривяването на язовира Каховка.

От Киев предизвестиха, че взривяването на язовира може да се трансформира в екологична бомба, откакто нечистите води от река Днепър се влеят в Черно море.Съобщени бяха най-малко две доказателства, че язовирът е взривен от руснаците. А Москва упрекна Украйна за убийството на цивилни, евакуирани от наводнените региони.

" Врагът е в защита в Запорожка област ", оповестиха от украинската войска. От Москва оповестяват, че силите й там са водили двучасова борба в ранните часове на деня. Украинският президент Зеленски разяснява бойните дейности в Донецка област.

" В непрекъсната връзка сме с военните, с всички, които вземат участие в бойните дейности. Тежки сражения се водят в Донецка област, само че има резултат ", сподели Володимир Зеленски.

Според заместник-министъра на защитата на Украйна епицентърът на сраженията остава източната част на страната, само че обстановката е напрегната във всички точки на фронтовата линия.

Снимки: БГНЕС



В прилежащата на Запорожка - Херсонска област - 600 квадратни километра остават под вода след взривяването на язовира " Нова Каховка ". Сеизмични сигнали, записани в Буковина, Румъния, на 620 километра от Нова Каховка, сочат, че в региона на язовира е имало детонация в 2 часа и 54 минути във вторник - часcj, в който е разрушена стената. Само доста огромно количество експлозиви могат да произведат сигнал, който да бъде засечен на такова разстояние. Украинските служби за сигурност разпространиха запис на телефонен диалог сред съветски военни, които разискват по какъв начин Москва е виновна за взривяването на язовира. Върховният представител на Европейския съюз по външна политика Жозеп Борел изрично упрекна Русия.

" Язовирът не е бомбардиран, опустошен е от експлозиви, конфигурирани в камерите, където се намират турбините. Мястото на детонациите е под съветски надзор. Очевидно не съм бил там, с цел да знам кой го е направил, само че всичко сочи, че щом Русия има надзор, надали може да е някой различен ", Жозеп Борел - висш представител на Европейски Съюз по външна политика и сигурност.

Нивото на водата в резервоара на язовира Каховка е паднало под сериозните 12 метра и 70 сантиметра, оповестяват украинските управляващи - това значи, че към този момент само че могат да се водснабдяват домакинтвата и най-голямата АЕЦ в Европа - Запорожката. В град Гола Пристан в следените от Русия територии евакуациите не престават.

" Скрихме се в детската градина, къщата ни беше отнесена от водата. "



А Кремъл упрекна украинската войска, че подлага на непрестанен обстрел наводнените региони. Русия заяви за 8 жертви на наводненията, измежду починалите е и бременна жена.

" Нека не забравяме - първо всички евакуации се правят под обстрел, безчовечен непрестанен обстрел. Не би трябвало да забравяме, че това смъртоносно наводняване е породено от украински бойкот ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дрон удари жилищна постройка в южния съветски град Воронеж и рани двама души. През последните месеци офанзиви с дронове бяха осъществени против няколко града в Русия, измежду тях и столицата Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР