Тежки санкции и отнемане на лицензи. Това ще са наказанията,

...
Тежки санкции и отнемане на лицензи. Това ще са наказанията,
Коментари Харесай

Тежки санкции и отнемане на лицензи грозят нарушителите заради липсата на лекарства


Тежки наказания и лишаване на лицензи. Това ще са наказванията, в случай че инспекция на здравните управляващи откри нарушавания, довели до неналичието на значими медикаменти в аптечната мрежа в страната. Това съобщи здравният министър д-р  доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в във Видин.

Той посочи, че се ревизира дали в аптеките, в които има неналичия, са заведени претенции към търговците на едро.

„ И те, в случай че ги имат в складовете, дали извършват настояванията на аптеките. Ако това не се случва, ще има наказания, а в случай че се хване подобен търговец, ще се лишава лицензът “, безапелационен беше министърът.

" Мобилизиран е целият отдел на Изпълнителната организация по медикаментите, като от през днешния ден включихме в инспекциите и екипите на Районните здравни инспекции в страната. Проверяваме наличността и активизирахме българските прозводители особено за антибиотиците. Проблемът е в европейски мащаб. По информация, която получихме тази заран, проблем с антиобиотиците има в 25 от 27 европейски страни ", сподели Меджидиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР