Тежки пътни инциденти ще се случват у нас докато България

...
Тежки пътни инциденти ще се случват у нас докато България
Коментари Харесай

Състоянието на пътищата у нас е пример за това, че корупцията убива, смята експерт

Тежки пътни произшествия ще се случват у нас до момента в който България не приключи своя магистрален пръстен и стандартите на нашите пътища на станат като тези в Европа. Това сподели в ефира на “Добро утро, Европа ” Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

Той означи, че през 2024 година се навършват 50 години от първата копка на автомагистрала „ Хемус “ и допусна, че страната ни може би ще сложи международен връх за най-бавно издигнатата автомагистрала.
Трафикът в България е доста претрупан, колите у нас са близо 4 млн. и това също е причина за произшествия. Състоянието на инфраструктурата у нас е обаче най-нагледният образец за това, че корупцията убива.
Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

Сред сериозните предпоставки за произшествия Владимир Тодоров уточни и образованието на младите водачи, както и глобите, които се постановат на нарушителите на пътя.

Ролята на страната е да прегледа още веднъж Закона за придвижване по пътищата, само че това не може да стане без постоянно държавно управление. Този закон е обсъждан и променян над 60 пъти в последните години, само че считам, че санкционната политика във връзка с нарушителите би трябвало да бъде още по-строга, сподели още той и добави, че към 70 души умират у нас месечно при произшествия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР