Тежки моменти, внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки

...
Тежки моменти, внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки
Коментари Харесай

КОШМАР! Оперираха спешно Станимир Петрова, аут е от Световното

Тежки моменти, неочаквана бъбречна рецесия и дълги часове в страдания сложиха завършек на присъединяване на Станимира Петрова на Световното състезание по бокс, още преди то даже да е почнало, оповестиха от федерацията.

Четирикратната носителка на Купа " Странджа ", международна и трикратна европейска златна медалистка претърпя същински призрачен сън в навечерието на шампионата в Ню Делхи, Индия.

Една от най-хубавите ни боксьорки въобще в историята трябваше да се подложи на незабавна интервенция, след няколко дни мъчителни страдания в резултат на бъбречна рецесия.

Проблемите към Станимира са почнали в навечерието на отпътуването към Индия. Тя се е качила на самолета към Дубай с болкоуспокояващи, само че за жалост от налягането по време на полета казусът се е задълбочил.

При идването в емирството Петрова е откарана с кола за спешна помощ до болничното заведение там. Заедно с треньорския щаб и след консултация с медицинския ни екип в София, както и с нейното огромно предпочитание да опита да продължи и да взе участие на Световното състезание, тя е нормализирана и продължава с останалите девойки към Ню Делхи. Там обаче следват нови затруднения.

" Изключително неприятно се развиха нещата. Станимира постави големи старания, опита всичко, само че болките бяха невероятни. До такава степен, че тя едвам изкара полета от Дубай към Индия. Още с идването ни там поехме към болничното заведение.

Направиха цялостни проучвания, фотоси, при най-хубавите експерти. Откриха два камъка, единият 6, другият 7 милиметра. Болката бе толкоз жестока, че даже мъжко момиче като нея не съумя да ги издържи, а всички знаем какъв брой търпи Станимира.

В последна сметка, след консултация и с татко й, който е здравно лице, тя взе решение да прекрати тези страдания и да се оперира в незабавното. Той я успокои, че в Индия са най-големите експерти и във вторник сутринта бе направена интервенцията.

Днес би трябвало да я изпишат, като ще бъде със стент до 25-и. Наистина, тя направи оптималното, желанието й да боксира бе голямо, тъй като се намираше в супер форма, само че нямаше по какъв начин да се случи. Сега ще бъде до тима, най-важното е здравето в последна сметка.

Вярвам, че ще се възвърне и ще взе участие на Европейските игри в Полша през юни ", даде детайлности към обстановката треньорът на националния ни отбор Борислав Георгиев. Той успокои и че останалите девойки в тима са добре и ще дадат максимума от себе и поради Станимира.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР