Тежка техника пробива петметровите преспи, които са блокирали третокласния път

...
Тежка техника пробива петметровите преспи, които са блокирали третокласния път
Коментари Харесай

110 машини чистят пътищата в област Велико Търново

Тежка техника пробива петметровите преспи, които са блокирали третокласния път сред селата Стефан Стамболово и Обединение в община Полски Тръмбеш. Еластичните загради на Прохода на Републиката и на пътя Русе – Велико Търново основават проблеми при снегопочистването.

Над 110 машини не престават да почистват републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. Пътищата първи и втори клас са проходими при зимни условия. Булдозери и роторен снегорин пробиват преспите по третокласния път сред тръмбешките села Стефан Стамболово и Обединение, съобщи шефът на Областното пътно ръководство Венцислав Ангелов: 

" Около 2 км след Стефан Стамболово има било, на което имаме преспи по към 4-5 метра. Там е тежка техника и допускам, че в границите на 2-3 часа, ще бъде продънен “. 

Проблеми по пътищата продължава да основават камионите, чиито гуми са или износени, или са протектор от 4 мм, само че са несъответствуващи за зимни условия. Полицията няма законово съображение да ги стопира авансово, разясни шефът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов.  

От преспите при павликенското село Патреш са извадени коли, в един от тях е имало болно дете, описа Машов: 

" Имаше към 12 автомобила. С тежка техника успяхме да извадим хората от колите ".

Проблем при снегопочистването основават предпазните еластични загради, които бяха сложени на Прохода на републиката и по пътя Русе – Велико Търново, разяснява Венцислав Ангелов: 

" Този снежен вал, който остава на самите стълбчета, стартира снеготопене и водата се стича по пътното платно и основава в допълнение замръзване. Изискал съм от пътноподдържащата компания интервалите на опесъчаване да бъдат по-чести и с повече сол ". 

Има аварирала снегопочистваща техника, която се заменя с аварийна. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР