Тежка спасителна акция се проведе в Пирин, съобщава „Фокус“. Сигнал

...
Тежка спасителна акция се проведе в Пирин, съобщава „Фокус“. Сигнал
Коментари Харесай

Спасителна акция в Пирин: Евакуираха жена с черепно-мозъчна травма

Тежка избавителна акция се организира в Пирин, оповестява „ Фокус “. Сигнал за бедстваща туристка с голям брой контузии постъпва през вчерашния ден към 17 ч. Иска се незабавна евакуация с хеликоптер.

Предполага се, че дамата е родом от Банско, а възрастта ѝ е към 40 години.

Шестима планинска спасители потеглят към мястото на случая, с цел да съумеят да доближат в точния момент потърпевшата. Междувременно е тръгнал и хеликоптер.
Спасители откриха потърпевш украински екскурзиант под връх Мальовица Той бе превозен до болничното заведение в Самоков
За разрешаването на случая, от ПСС са се свързали с Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата. Заради напредналото време на светлата част от денонощието не е разрешено повдигането на хеликоптер и акцията е траяла като наземна.

Екип от 24 планински спасители от отрядите в Банско, Разлог и Добринище са се присъединили в допълнение. Акцията е завършила в 2:30 ч. сутринта, като дамата е била избавена.
Спасителна акция в Момчилград, туристи бяха блокирани от свалчище Кметът Сунай Хасан ще упорства да се потърси отговорност от компанията, построила пътя
Не е известно за какво дамата е била сама. Тя е откарана в болничното заведение в Разлог. Има голям брой контузии, като най-сериозната е черепно-мозъчна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР