Тежка оценка даде за служебния кабинет и държавния глава Румен

...
Тежка оценка даде за служебния кабинет и държавния глава Румен
Коментари Харесай

Първанов разкри кой има изборна зестра

Тежка оценка даде за служебния кабинет и президента Румен Радев президентът на България (2002 – 2012 г.) Георги Първанов.

„ При служебния кабинет имаше престарание, мачкане и изчегъртване на моменти ”, разяснява Първанов в ефира на „ Твоят ден ” по Нова тв. Той разясни, че се следи „ чистка ” в областта на вътрешните работи и опазването на здравето. Самият той всекидневно получавал сведения за това, че „ се отстраняват ръководители на здравни заведения, ей по този начин, с цел да се разчисти теренът и да се сложат „ наши хора ”.

„ Разбира се, имаше министри, които стояха устойчиво – Янаки Стоилов, Гълъб Донев ”, съобщи Първанов. И добави, че той поддържа провеждането на цялостна проверка, само че не с тясно политически цели.

Първанов разяснява и идния президентски избор. Според него Радев влиза в борбата за идващия мандат със „ солидна преднина ”. Но изходът от битката за поста зависи от това какъв брой и какви ще бъдат неговите съперници.

„ Всеки, които влиза в акция, до момента в който е на власт, разполага с изборна зестра. Тя се състои от няколко % преднина, лостовете на държавното ръководство и тежестта на наследството, което оставя. А президентът особено би трябвало да е човек, който да хваща окото ”, съобщи Първанов.

Според него в актуалната комплицирана обстановка никоя власт на се оправя добре сега – нито президентството, нито държавното управление, нито Народното събрание.

„ Стигна се до обстановки, за които хората споделят, че това си е жив срам. Депутатите даже задълбочиха рецесията. Радев пък зае релативно пасивна позиция – не се набърка в договарянията. Трябваше да се направи нещо, с цел да се подтиква разговорът. Поводи за това има доста – COVID-19, националната сигурност ”, съобщи Първанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР