Тежка криза в болницата в Добрич. Още преди две седмица

...
Тежка криза в болницата в Добрич. Още преди две седмица
Коментари Харесай

Добричката болница остана без специалисти за инфекциозното отделение

Тежка рецесия в болничното заведение в Добрич. Още преди две седмица оттова обясниха, че липсват експерти за Инфекциозното поделение.
В началото на пандемията в града инфектираните с COVID-19 се брояха на пръсти. През юли месец броят им обаче, внезапно се усили. Здравните управляващи дефинираха епидемиологичната обстановка в Добрич като притеснителна и показаха, че поради неналичието на организация локалната болница се е трансформирала в източник на болест.
Последва промяна на управлението на лечебницата. А окръжната прокуратура разпореди инспекция на Здравната ревизия след сигнал, подаден от доктор в едно от вътрешните отделения за неприятна организация на работа и заплаха от тотално разпространяване на инфекцията в здравното заведение.
Прокуристът доктор Георги Желязков би трябвало да в профил нередностите в болничното заведение. По думите му достъпът до болничното заведение към този момент е стеснен и външни лица не могат свободно да влизат.
„ Нещата към този момент не са такива каквито бяха, Коронавирус пациентите са изолирани, не се смесват с останалите и нямат контакт с личния състав от другите отделения “, посочи медикът.
Кадровият проблем остава – лечебното заведение към момента е без лекар-специалист по инфекциозни заболявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР