Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала вчера вечерта между

...
Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала вчера вечерта между
Коментари Харесай

Един е загинал, а 19 са ранни при тежка катастрофа с автобус край Свиленград

Тежка злополука с пътнически рейс е станала през вчерашния ден вечерта сред Свиленград и Тополовград в региона на село Младиново.

Една жена е починала, а 19 души са ранени. Инцидентът е станал малко след 18 часа.

Автобусът е превозвал хора на екскурзия. Те са се прибирали от Гърция към Бургас.

На мястото на злополуката бяха изпратени 6 коли за спешна помощ, 7 полицейски екипа и 5 пожарни от Хасково, Харманли и Свиленград.

Автобусът, в който са пътували 47 пасажери е паднал в дере край пътя.

19 са потърпевшите, 9 са в болничното заведение в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от потърпевшите са в по- тежко положение, измежду потърпевшите са и две деца.

Двамата по-сериозно потърпевши са водачът и лидерката на групата, това изясни доктор Георги Гелов, който оглавява МБАЛ - Хасково.

Пробата за алкохол на лидера е негативна, пред униформените той е изясни, че на завой рейсът е поднесъл.

" Автобусът е на компания от Бургас, която има всички лицензи, всички нужни документи, правили са инцидентен транспорт от Кавала до Бургас, все още всичко във връзка с документите е изрядно ", заяви шефът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски.

" Водачът и компанията транспортьор имат всички нужни документи за осъществяване на транспорта. Водачът е дееспособен за ръководство на рейс от 15 години, на 51 година е, има всички нужни документи. Единственото е рейсът е с първа регистрация 1997 година, само че пък 50% от рейсовете в страната са на такава възраст ".

" Този път II-52 е един от съществено натоварените пътища в посокаот Румъния към Турция и към Гърция, употребява се в това число от водачи на товарни коли, трафикът е непрекъснат. Може би метеорологичните условия, при които е станал случаят са съдействали за възникването ", уточни още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР