Тежка катастрофа с 2 ТИР-а и бус е станала между

...
Тежка катастрофа с 2 ТИР-а и бус е станала между
Коментари Харесай

Меле на пътя: Тежка катастрофа с 2 ТИР-а и бус между Монтана и Видин, има пострадали /снимки/

Тежка злополука с 2 ТИР-а и бус е станала сред Монтана и Видин, оповестиха от полицията.
Инцидентът от е през вчерашния ден, в 21.20 часа. 19-годишен лидер от обл. Благоевград се е движил от Монтана към Видин с бус „ Мерцедес Спринтер 312 Д”. Тогава той подхванал неразрешено изпреварване с несъобразена скорост с пътните условия – дъжд и мокра пътна настилка. На десен завой при лимитирана видимост и при прибиране в дясната пътна лента лидерът на буса не се движил на задоволително разстояние от намиращия се пред него влекач „ ДАФ ХФ 480 ФТ” с прикачено полуремарке, ръководен от 62-годишен лидер от общ. Ботевград. Последвал удар откъм гърба на ТИР-а, при което водачът изгубил надзор над буса, поднесъл се и блъснал странично насрещно идващия влекач „ ДАФ ХФ 480 ФТ” с прикачено полуремарке, ръководен от 47-годишен лидер от обл. София.
При произшествието са нанесени материални вреди и по трите возила. Причинени са и телесни повреди на двамата пасажери в буса - мъж и жена на 45 година и 53 година, счупена капачка на дясното коляно и охлузни рани.
На мястото са пристигнали екипи на полицията, незабавното и пожарната.
Пострадалите са настанени в болничното заведение Лом, без заплаха за живота. Пробите за приложимост на алкохол на водачите са негативни.
По случая е осъществен оглед и е формирано досъдебно произвеждане, а на отговорния лидер е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата. Работата по случая продължава в районното ръководство в Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР