Тежка катастрофа между ТИР и автовоз в Bedford County, щата

...
Тежка катастрофа между ТИР и автовоз в Bedford County, щата
Коментари Харесай

Голям фен на Лудогорец загина в адска катастрофа в САЩ

Тежка злополука сред ТИР и автовоз в Bedford County, щата Пенсилвания, лиши живота на един човек в сряда. По всяка възможност става дума за Пламен Петров - един от създателите на фенклуба на Лудогорец в Чикаго и негов почетен ръководител. Тялото на водача е изгоряло до кости и от правосъдна медицина споделят, че единственият метод да разпознават останките, е като изследват зъбите му. „ Не мога да кажа сигурно кой е индивидът, тъй като останките са неразпознаваеми ", сподели за чиновник на правосъдна медицина в Пенсилвания, представен от BG VOICE.

Въпреки че към този миг управляващите не са безапелационни коя е жертвата, околните на Пламен Петров споделят, че той е бил зад кормилото на камиона. „ Какво да кажа, страховит човек, стрелец ", сподели племенникът му Иво Костов „ Винаги гледаше да помогне, постоянно ". Новината за възможната гибел на този изтъкнат член на българската общественост в Чикаго идва като потрес за приятелите и фамилията му, въпреки занапред тя да би трябвало да премине през куп регламентирани процедури по изясняване на самоличността му.

Инцидентът е станал в сряда на 158-ата миля от Interstate 76 малко след 12:15 pm източно време. Според щатската полиция в Пенсилвания водачът на ТИР-а се е опитал да изпревари дребен автовоз, който превозвал няколко автомобила. И двете тежки транспортни средства са се движили на юг по автомагистралата. Инцидентът се е случил сред изходите Bedford и Breezewood. Камионът се опитал да мине в дясната лента за придвижване, само че блъснал парапет и изгубил надзор, след което ТИР-ът се преобърнал.

Не е ясно дали индивидът, който е бил зад кормилото на ТИР-а, не е получил затруднение след конфликта и преди да избухне пожарът. Когато избавителните екипи пристигнали, цялата кабина и каросерия горели.

63-годишният Пламен Петров е родом от Разград. Той е непосредствен с управлението на клуб Лудогорец и един от дейните фенове на българския футбол в Америка. Българинът се появяваше постоянно в изявленията във връзка спортни срещи на обичания си тим. „ Милееше и живееше за клуба ", споделя Ивелин Мянков, негов другар и член на фенклуба на Лудогорец в Чикаго. „ Аз предния ден приказвах с него по телефона и тъкмо ми споделяше по какъв начин не се натоварва доста, когато кара камиона. Казваше ми, че стопира след 7-8 вечерта и си почива ", прибавя Мянков, който познава Пламен Петров още от времето, в което и двамата живеели в Разград. По думите на Мянков Пламен Петров е страховит човек.

Пламен Петров емигрира в Съединени американски щати през 2001-ва година. В Чикаго той има щерка и племенник както и общо четири внучета. На млади години е бил професионален играч по хандбал в Ловеч и София. Освен това е приключил спортната академия в София. Преди няколко години Пламен Петров се пенсионира и се връща да живее в родния Разград. В Америка идвал за по няколко месеца да работи, с цел да изкара в допълнение пари. Негови близки споделят, че е прекарал лятото в родината и че се е качил назад на камиона седмица преди съдбовния случай.

„ Вчера беше ужасяващ ден. Бях в трафик 8 часа поради този случай. Не напуснах камиона си повече от 9 часа, до момента в който чаках в една от отбивките, минаха часове, в които можех да работя (оn duty). Закъснях и с 6 часа за доставката, само че въпреки всичко съм жива, а оня водач не е. Почивай в мир, братко ", написа във Facebook Робин Грапа, която също кара ТИР и е стояла на метри от горящата кабина в деня на случая.
Отсечката към 158-мата миля на автомагистрала 76 беше затворена за 7 часа в сряда. Щатската полиция в Пенсилвания проверява злополуката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР