Тежка е ситуацията от гледна точка на местната власт. Тази

...
Тежка е ситуацията от гледна точка на местната власт. Тази
Коментари Харесай

Бившият социален Иван Нейков: Няма как да имаме силна икономика с ниски заплати

Тежка е обстановката от позиция на локалната власт. Тази съвършена стихия не е единствено в цените, а и че към момента не разполагат с бюджета от 2022 година Това, което следва, е д успят да получат поддръжка, която да им помогне да устоят на рецесията. Това съобщи Иван Нейков, някогашен обществен министър, в студиото на утринния блок на Би Ти Ви.

Според Владимир Сиркаров въпросът с високите цени повдига въпрос за преразглеждане на зелената договорка: “Най-вероятно ще има поддръжка откакто се утвърди бюджета. Ще може чисто механически да се разпределят пера, тъй като казусът е голям”.

По думите на някогашния обществен министър множеството общини разчитат на републиканския бюджет: “Вероятно ще се стигне до преосмисляне на финансовите разходи”. Той успокои, че няма да има банкрутирала община.

Сиркаров не позволи нарастване на налозите. Като решение уточни децентрализацията, с цел да може всяка община да разполага по-ефикасно с запас.

“За мен напъните би трябвало да бъдат ориентирани към предоговаряне и осмисляне на финансовите разходи”, съобщи Нейков.

Според Сиркаров разноските в бюджета ще бъдат повече от приходите: “До 2024 година Дълговете ще се усилят доста. Този бюджет наподобява на избирателен, а не на бюджет на първа година от едно държавно управление.

По думите на Нейков ще имаме два бюджета: “Тази първа част ще кърпи дупки и ще избавя. Политическата визия на държавното управление ще проличи в бюджет 2023 година. Ще има конфигуриране на бюджета в идващите месеци. Нашата цел е растежът. Не ме плаши увеличеният дефицит”.

“Няма по какъв начин да имаш мощна стопанска система със слаби заплати. За да има стопански напредък, би трябвало да има инвестиции”, безапелационен беше някогашният обществен министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР