Тежка е обстановката в областите Добрич и Шумен към момента.

...
Тежка е обстановката в областите Добрич и Шумен към момента.
Коментари Харесай

Александър Джартов: На терен са повече от 240 служители на ГДПБЗН, дежурните са над 1000

" Тежка е ситуацията в областите Добрич и Шумен все още. Работи се интензивно по премахване на снега и снегонавяванията в област Разград. Има блокирани към 30 автомобила преди Разград и сега се работи по освобождението им ", това съобщи шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му главно сигналите са свързани с паднали дървета и клони, както и с блокирани коли. От пожарната са дали отговор на повече от 1000 катастрофи за денонощието, като над 800 са свързани с неприятното време.

" В неделя имаше сигнал за рейс с 23-24 туристи в област Добрич, които бяха евакуирани. Евакуирали сме над 320 жители ", уточни Джартов.

Блокирани рейсове има край село Поликраище и село Паволче.

Метеоролозите плануват времето да омекне в идващите дни. Утихването ще стартира още в понеделник, като се чакат повече слънчеви часове, както и дневни температури сред -1 и 4 градуса. Вятърът ще отслабва, само че ще остане сдържан, краткотрайно и мощен от запад-северозапад.

" Все още не е възобновено и електрозахранването тук-там. Има обитаеми места, които са напълно откъснати и денем ще се работи, с цел да се стигне до тях ", сподели още той.

Към момента няма сведения за бедстващи хора. На терен са повече от 240 чиновници на ГДПБЗН, дежурните са над 1000.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР