Технологиите се развиват все по-бързо и на това ставаме свидетели

...
Технологиите се развиват все по-бързо и на това ставаме свидетели
Коментари Харесай

Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка

Технологиите се развиват все по-бързо и на това ставаме очевидци с всеки минал ден. Съвременната медицина също се усъвършенства непрекъснато.

Голямо развиване се отбелязва в областта на имплантите и на скенерите, посредством които експертите получават нужната информация за положението на своите пациенти.

Какво желаят дамите? Роботът София дава отговор от България (ВИДЕО)

Висок триумф се записва и в ортопедията, където се създават и разнообразни роботизирани крака.

Vesti.bg ви среща с първия човек в света, който получава бионична ръка, която е извънредно реалистична и функционална.

През 2006 година Найджъл Акланд остава без дясната си ръка при тежък случай по време на работа.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙДЖЪЛ И СПОСОБНОСТИТЕ НА РОБОТИЗИРАНАТА РЪКА В ГАЛЕРИЯТА НИ
 Найджъл Акланд Найджъл Акланд
След доста компликации, през 2011 година той се снабдява с високотехнологична протеза, която му връща способността за писане с писалка, държане на чаша, връзване на обувки и други

„ Не съм откривател или иноватор, аз съм елементарен човек и имам голямата опция да употребявам тази технология.

След случая претърпях няколко интервенции, а лекарите не ми даваха никаква гаранция за възобновяване. Когато за пръв път английската компания Bebionic ми предложиха да тествам тази протеза, незабавно се съгласих “, споделя Найджал Акланд в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

Във видеото нагоре вижте цялото изявление за Vesti.bg с Найджъл Акланд, който демонстрира качествата на новата си ръка

Протезата употребява датчици за мускулите, които потеглят от рамото и улавя техните команди.

Изкуствената ръка разрешава осъществяването на голям брой прецизни жестове и всъщност пресъздава в действителността протезата на Люк Скайуокър от "Междузведни войни ".

Производството на "Грипен " се развива с добавена действителност

3 умни технологии, които се употребяват в български градове
Бионичната ръка има 14 позиции и захвати, а за по-голям натурализъм се предлага с ръкавица с физически цвят.

„ Чувствам се пълностоен човек, протезата още веднъж ми върна естествения живот.

Има някои ограничавания, като да вземем за пример, че с нея не мога да плавам, да изсвирвам на пиано, нямам сетивност, само че плюсовете са доста повече “, споделя Найджъл.

Британецът взе присъединяване на софтуерния фестивал Webit , който се организира в София. Неговата съществена цел е да въодушевява хората.

За страдание доста малко имат шанса да употребяват новото потомство протези поради високата цена, която е непостижима за голяма част от популацията на света.

Сън, храна, растения и пари - вижте 6 забавни хрумвания

За това неговата задача е да търси способи това да се промени. През последните няколко години той се трансформира в представител на хората потърпевши при трудови злополуки, които няма да имат неговия късмет. Найджъл постоянно търси в публиката хора от бизнеса и политиката, които могат да трансформират това.

„ Замислете се какъв брой пари страните отделят за въоръжаване и какъв брой малко отиват в създаване навръх технологии, които трансформират живота на хората към по-добро “ , уточни той.

Борбеният мъж остава извънредно впечатлен от бранша за опазване на здравето на фестивала Webit .

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ WEBIT ФЕСТИВАЛ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

„ Тези експерти употребяват нововъведенията, с цел да поддържат и подобрят живота на други хора, които имат потребност. Смятам, че тъкмо по този начин и би трябвало да бъде “, безапелационен е Акланд.

Найджъл Акланд насочи обръщение към всички читатели на Vesti.bg , в което е безапелационен, че в България има изключителни младежи, които се борят да трансформират света към по-добро.

„ Мисля, че живеете в една доста добра страна. Има хора, които желаят да се отличат с концепциите и уменията си. Те сполучливо развиват технологиите и оферират редица нововъведения, които ще бъдат от изгода на всички нас “, добави той.

Във видеото нагоре вижте цялото изявление за Vesti.bg с Найджъл Акланд, който демонстрира качествата на новата си ръка

Мария Габриел: София се трансформира в цифровата столица на Европа

Webit.Festival Europe е част от Европейската седмица на цифровите технологии и нововъведенията - водещото събитие на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по въпросите на цифровите технологии. Събитието се организира под мотото "Преоткриване бъдещето на Европа ". Форумът посрещнаа над 7000 участници от над 100 страни. "Нетинфо " и "Нова Броудкастинг Груп " бяха стратегически медийни сътрудници на събитието.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР