Технологиите не стоят на едно място, постоянно на пазара излизат

...
Технологиите не стоят на едно място, постоянно на пазара излизат
Коментари Харесай

10 джаджи, които не успяха да се наложат на пазара

Технологиите не стоят на едно място, непрекъснато на пазара излизат от ден на ден и повече нови устройства, които търсят своят публика.

Въпреки това, историята на много съвременни артикули не всеки път е сполучлива.

Разказваме за 10 джаджи, които не станаха известни и не съумяха да се наложат на пазара
 Снимка 417770
Източник:

Pebble

Pebble - устройство под формата на часовник от компанията Pebble Technology.

Разработчиците събраха средства за този артикул посредством плана Kickstarter.

Първите копия са доставени на клиентите при започване на 2013 година, а през юли, съгласно компанията, са доставени 85 хиляди устройства.

Тази джаджа бе замислена като комфортно допълнение към смарт телефона, позволяваща бързо да управлявате някои от неговите функционалности, без да изваждате телефона.

Краят на Pebble пристигна през 2016 година, когато активите на компанията бяха продадени на Fitbit.
 Снимка 417771
Източник:

Зарядно устройство Apple AirPower

AirPower на Apple е безжично зарядно устройство, което е съвместимо с няколко от най-новите модели устройства от същата компания.

За разлика от серия от сходни устройства, които се продавани преди него, не бе належащо да носите специфичен калъф, в който да се слага телефона за зареждане.

Първото анонсиране за това безжично зареждане се организира при започване на есента на 2017 година Отбеляза се, че сходно устройство ви разрешава да зареждате няколко джаджи по едно и също време.

Но макар че устройството изглеждаше същинско знамение, то не стана необятно публикувано на пазара.
 Снимка 417772
Източник:

Гугъл Glass

Гугъл Glass е допълнение за смарт телефони на база на Android, създадено от Гугъл.

Устройството употребява транспарантен екран, който е подложен на главата и е тъкмо над дясното око, с камера, която може да записва висококачествено видео.

На 15 януари 2015 година Гугъл разгласи, че стопира производството на Glass в настоящето му положение, като отбелязва, че продуктът е приключил пилотната си фаза в Гугъл Labs.

Разработването и производството на продукта се трансферира в друга отделение на компанията.
 Снимка 417773
Източник:

Segway

Segway е електрическо самобалансиращо се транспортно средство с две колела, ситуирани от двете страни на лидера, наподобяващо каляска. Изобретено от Дийн Камен.

Но Segway не се вписват в актуалната пътна мрежа: когато е на пътното платно лидерът му е в заплаха, а на тротоара той излага на заплаха пешеходците. Затова има закони в редица страни, ограничаващи потреблението на Segway.

На 27 септември, 2010 година 62-годишният милионер Джими Хезелдън, притежател на компанията Segway, почина по време на придвижване със Segway. Той загуби надзор и падна от канара в река.
 Снимка 417774
Източник:

Jawbone ICON

В началото слушалките с Bluetooth се костваха в действителност забавен артикул, който разрешава непрекъсната връзка със смарт телефон ли таблет, а по този начин също да се слуша музика или аудиокниги, без кабел.

Съдейки я по отзивите продукта бе нелош, имаше добър тон и шумоизолация. Въпреки това, по този начин и не стана шлагер на пазара.
 Снимка 417775
Източник:

Apple Bandai Pippin

Apple Pippin е игрална подпора, проектирана от Apple Computer в средата на 90-те години.

Когато Bandai Pippin бе пуснта на пазара, на него господстваха PlayStation и Sega Saturn, които бяха и доста много по-мощни от Pippin.

В допълнение, имаше доста малко програмен продукт за Pippin, и единственият му производител беше Bandai.

Устройството струваше $599 при стартирането му се популяризираше като на ниска цена компютър, само че системата се нарежда като игрална подпора, а спрямо другите конзоли бе доста скъпо.
 Снимка 229788
Juicero

Колко хора биха се съгласили да получат сокоизстисквачка за $699, за която изискваше прекомерно скъпа опаковка за приготвяния сок? Както се оказа, се оказа - прекомерно малко.

След година цената на устройството бе понижена до $399, а компанията производител стана обект на сериозна рецензия, защото стана ясно, че този сокоизстисквачка не прави сокът по-добър от по-евтините си съперници.

До септември 2017 година Juicero и соковите торбички към този момент не бяха на пазара.
 Снимка 417776
Източник:

" Умните " очила Snapchat

Още едни неуспех се оказаха " умните " очила от Snapchat с вградена камера. Компанията показа първото си устройство за $130 - е Spectacles през 2016 година Те бяха създадени в един размер и три съществени цвята: черно, зелено-синьо и коралово.

Благодарение на вградената камера, те могат да се употребяват освен като моден аксесоар, само че и като съвременна джаджа, направена благодарение на най-новите технологии.

Имаше доста звук към продукта, обаче, когато очилата станаха по-достъпни, търсенето им стартира да спада.

В момента компанията се пробва да продаде останки в академични кампуси и книжарници.

Един от минусите на " умните " очила е невъзможността да се качат видеоклипове, направени с тяхна помощ в интернет.
 Снимка 417777
Microsoft Kin ONE и Kin TWO

Мобилните телефони Kin ONE и Kin TWO се оказаха едни от най-големите провали на корпорация Microsoft.

Според неофициални данни операторът Verizon Wireless (той популяризира KIN One и KIN Two в САЩ) съумява да осъществя от 500 до 10 хиляди копия на тези устройства.

Тези телефони просто не можаха да устоят конкуренцията на iPhone и устройствата въз основата на Android.
 Снимка 393638
Източник:

" Умни " играчки

" Умните играчки се костваха отлична концепция, която след това се оказа неприятна.

Хората стартират да купуват на децата си играчки, които могат да записват тон, фотоси и даже да приказват с детето.

Скоро обаче стана ясно, че това въобще не е безвредно. През 2015 година компанията Vtech, производител на " умни " играчки, стана жертва на хакерски офанзиви.

Потенциално такива играчки могат да се употребяват за кражба на разнообразни типове информация, в това число номера на кредитни карти, идентификационни номера и други данни.

Освен това, фотосите, направени с такава играчка, могат да сочат към такива неща като фамилно благоденствие, фамилни връзки и така нататък Всички тези данни кибер нарушителите могат да употребяват за свои цели.

Това докара до обстоятелството, че от ден на ден хора започнаха да се замислят, преди да зарадват детето си с сходно устройство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР