Технологии Папата призова да се внимава с изкуствения интелект Неправилното

...
Технологии Папата призова да се внимава с изкуствения интелект Неправилното
Коментари Харесай

Папата призова да се внимава с изкуствения интелект

Технологии Папата прикани да се внимава с изкуствения разсъдък Неправилното развиване на технологията може да докара до регресия на човечеството  Мартин Дешев 1 октомври 2019, 12:00  Папата прикани да се внимава с изкуствения разсъдък Източник: Getty Images/Guliver
апа Франциск прикани софтуерните компании да внимават с създаването на изкуствения разсъдък. Той счита, че неправилният метод към технологията може да има доста неприятни последствия за всички хора.

Правилата на Фейсбук няма да важат за политиците

Съединени американски щати стартират следствие против ИТ колосите

"Впечатляващите развития на технологиите, изключително тези с изкуствения разсъдък, стартират да имат все по-значимо отражение върху всички сфери на човешката активност. Поради тази причина отворените и съответни полемики по тази тематика са по-нужни от всеки път ", споделя папата, представен от Reuters.

Според него фирмите би трябвало да са по-внимателни. "Ако така наречен софтуерен напредък на човечеството се трансформира във зложелател на общото богатство, това ще докара до злополучна регресия до форма на безчовечие диктувано от закона на най-силния ", добавя папа Франциск.

Мъск: Хората подценяват изкуствения разсъдък

Изкуственият разсъдък е като нуклеарната сила, счита Гейтс

Той счита, че технологиите се нуждаят от теоретични и на практика морални правила. В противоположен случай има риск технологиите да се употребяват за злонамерени цели. Папа Франциск дава за образец, че посредством изкуствен интелект ще може да се "отрови " тематиката на обществен спор, да се популяризират подправени отзиви и да се манипулира мнението на милиони хора едновременно. "Възможно е даже да се застрашат институциите, които би трябвало да подсигуряват спокойно гражданско общуване ", предизвестява още той.

Представители на Ватикана също по този начин загатват, че това може да не е единственият коментар на папата по тематиката. Не се изключва да се направи папски документ по тематиката, както папа Франциск направи през 2015 година за климата.

Изкуствен разсъдък пази плажовете на Австралия

Оглупяват ли хората поради все по-умните технологии

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев папа Франциск изкуствен интелект технологии човечество бъдеще
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР