Технологии Intel пусна най-бързия гейминг процесор досега Десетото поколение на

...
Технологии Intel пусна най-бързия гейминг процесор досега Десетото поколение на
Коментари Харесай

Intel пусна "най-бързия гейминг процесор" досега

Технологии Intel пусна " най-бързия гейминг процесор " до момента Десетото потомство на серията идва с доста огромни упоритости  Мартин Дешев 1 май 2020, 07:35  Intel пусна Източник: Intel
Intel показа десетото потомство на процесорите Core S-series, като измежду тях е и флагманът на гамата - "най-мощният гейминг процесор " до момента. Това е моделът Core i9-10900K, който може да доближи оптималната тактова периодичност от 5.3GHz.

Intel сътвори чип, който "надушва " миризми

Топ версията на процесора ще е с 10 ядра и 20 влакна. Тя употребява и третото потомство на технологията Intel Turbo Boost Max за в допълнение възстановяване на продуктивността на някои приложения.

Чипът е създаден и с мисъл за феновете на овърклока, т.е. спомагателното увеличение на мощността на процесора над фабричните стойности. Те ще имат достъп до повече настройки и варианти, с цел да извлекат максимума от чипа и да персонализират неговите благоприятни условия съгласно задачите си.

Откриха още проблеми в процесорите на Intel

Процесорът дава обещание с 63% повече фрагмента в секунда при обработката на видеоигри по отношение на 3-годишен компютър с процесор Core i7-7700K. Новият чип ще може да доближи до 187 кад/сек в игра до момента в който тя се записва и стриймва паралено в интернет.

Компанията споделя още, че процесорът ще даде и до 18% по-бърза обработка на 4K видео по отношение на предходното потомство Core i9-9900K и 35% по отношение на 3-годишен компютър. Като цяло компютърът ще работи с 31% по-бързо с новия процесор.

Гамата на процесорите от десетото потомство получава и още технологии като Intel Thermal Velocity Boost и Intel Hyperthreading Technology. Някои от чиповете, в това число флагманът, ще оферират и видеоконтролера Intel UHD Graphics 630. Всички модели поддържат и Wi-Fi 6 посредством новия модем на Intel, както и Ethernet Connector I225, която дава обещание доста по-високи скорости през съществуващите LAN кабели.

AMD пуска "най-бързия в света " процесор с 32 ядра

Intel показа 10-тото потомство на i-процесорите

Цялата гама излиза на международния пазар още през този месец. Цените ще варират от 298 за най-евтиния модел i7-10700F и ще доближават до 488 $ за i9-10900K.

Apple купува бизнеса с чипове за смарт телефони на Intel

Intel изостава, само че дава обещание да върне Закона на Мур

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Intel чипове процесори хардуер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР