Технологии 5 начина смартфонът да ни разсейва по-малко Няколко лесни

...
Технологии 5 начина смартфонът да ни разсейва по-малко Няколко лесни
Коментари Харесай

5 начина смартфонът да ни разсейва по-малко

Технологии 5 метода смарт телефонът да ни разсейва по-малко Няколко лесни трика оказват помощ на човек да не губи концентрацията си поради мобилния телефон  Мартин Дешев 9 юни 2019, 08:11  5 метода смарт телефонът да ни разсейва по-малко Източник: Getty Images
мартфоните са пристрастяващи за мнозина. Доста хора даже не осъзнават, че поглеждат към телефона си стотици пъти дневно. Тези даже единствено няколко секунди пауза за регулиране на следващото уведомление, се натрупват и най-после се отразяват много неприятно върху продуктивността на човек денем.

Новият Android ще пази персоналните данни по-добре

Правилно ли зареждаме батерията на смарт телефона си

Не са нужни доста старания за справяне с този проблем. С помощта на няколко семпли трика, човек може да понижи разсейването от смарт телефона и да не губи централизация поради него.

Една от аргументите смарт телефоните да са толкоз пристрастяващи и разсейващи е така наречен "страх да не пропусна нещо ". Приложенията се надпреварват да притеглят внимание с вести защо ли не. Дори фактът, че нямат нови вести е мотив за следващо уведомление, което да призове потребителя към деяние.

Без марихуана и еротика в приложенията за Android

Пазарът на смарт телефони най-зле от 5 години насам

Всичко това основава табиет в потребителя непрекъснато да прекъсва работата си и да поглежда към телефона, когато чуе звука за нотификация. Затова положително решение е прекъсването на всички ненужни вести.

Обикновено това става поотделно от настройките на всяко приложение, само че Android и iOS разрешават на потребителя да спре всички вести от обещано приложения посредством главното меню с настройки. Това е елементарно решение за приложенията, които човек употребява по-рядко. За останалите приложения, от техните настройки може да избере да получава вести единствено в израни обстановки. Например няма потребност за нотификация, когато някой просто е "харесал " фотография в Instagram, когато е разгласил нова История и така нататък Ограничаването на известията ще докара до осезаемо мъртвило от телефона.

Друг способ е потреблението на режима "не ме безпокой ", който от ден на ден телефони оферират. Той е и част от новите версии на Android и iOS. Той разрешава на потребителя да сътвори правила, които да позволяват единствено избран вид вести и позвънявания. Така човек няма да пропуща най-важното, само че и няма да бъде разсейван от ненужни неща.

Прехвърля ли Гугъл отбраната на данните към потребителите

Ако и това не оказва помощ, е време за по-сериозни ограничения. По-лекият вид е просто да се излиза от профила на всяко приложение след всяко потребление. Така хем няма да има вести от него, хем естественият мързел и отвращение всякога да се вкарва име и ключова дума, ще оказват помощ за по-рядкото потребление на приложението.

Алтернативен вид е и слагането на телефона в чанта или чекмедже, тъй че да не е непрекъснато на бюрото и да притегля любознанието на погледа. Разбира се, може и просто да бъде изключен изцяло, само че въпреки всичко задачата е да се откри баланс с практичността.

В множеството случаи всичко се дължи на незабелязано построен табиет. Човек привиква да поглежда към телефона си постоянно. С помощта на малко воля и разчупване на този табиет (дори и безредие на подредбата на приложенията в интерфейса е от полза), може да има осезаеми резултати и доста понижаване на зависимостта и надлежно разсейването от телефона.

Известията на смарт телефона - новият призрачен сън на потребителя

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилен телефон продуктивност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР