Технологично развитие по цялата верига на добавена стойност – от

...
Технологично развитие по цялата верига на добавена стойност – от
Коментари Харесай

От производство на зелен водород до приложенията му – какво съдържат плановете за развитие на трите най-засегнати от енергийния преход области у нас

Технологично развиване по цялата верига на добавена стойност – от производството на зелен водород до приложенията му, в това число за индустриални, транспортни и енергийни потребности е главната идея, на която се залага в оповестените през днешния ден проекти за обективен преход на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил. Това са трите области, в които въгледобивът и производството на електрическа енергия от въглищни тецове е главен бранш за локалните стопански системи и пазара на труда и които се обрисува да бъдат най-засегнати от прехода към нисковъглеродна стопанска система.

Плановете, които бяха незабавно обновени от екипите на Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване и благоустройството ще бъдат публично изпратени към Европейската комисия през  септември с упованието да бъдат утвърдени до края на годината. Това е основно изискване трите района да съумеят да получат и да се възползват от 1.15 милиарда евро в поддръжка на своята промяна. 

Нов модел, нов метод
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР