Технологичният стартъп TuSimple, който разработва автономни системи за управление на

...
Технологичният стартъп TuSimple, който разработва автономни системи за управление на
Коментари Харесай

Безпилотен TIR измина 1 450 километра 10 часа по-бързо от конвенционален камион

Технологичният стартъп TuSimple, който създава самостоятелни системи за ръководство на камиони за дълги дистанции, показва успеваемостта на своята технология. За задачата компанията изпрати камион, претрупан с дини, на 1 450-километров пробег от Аризона до Тексас и автопилотът съумя да стигне до крайната точка на маршрута доста по-бързо, в сравнение с в случай че от самото начало имаше човек на кормилото.

" Безпилотните технологии ще покачат успеваемостта на транспорта на товари, по тази причина сме подготвени да потвърдим преимуществата на технологията с действителни образци " споделят от TuSimple. За една демонстрацията компанията се сплоти с доставчиците на плодове и зеленчуци Giumarra Companies, както и с търговци на едро, с цел да провеждат взаимно доставката на дини от Тусон, Аризона до Далас, Тексас. Разстоянието сред началната и крайната точка на маршрута беше 1 450 километра.

Въпреки обстоятелството, че в кабината на камиона има водач, транспортното средство изминава по-голямата част от пътя напълно на автопилот - помощта на лидера е нужна единствено в секторите от първата и последната миля. Обикновено такова пътешестване лишава 24 часа и шест минути, само че TuSimple го приключва за 14 часа и 6 минути, т.е. понижава времето с 42 %.

Според Тим Райли, президент на компанията Giumarra, въвеждането на безпилотни технологии ще промени разпоредбите на играта в промишлеността и най-важното ще форсира доставката на храна до отдалечени селски местности и по този начин наречените хранителни пустини - региони с стеснен достъп до прясно месо, плодове и зеленчуци.

TuSimple класифицира своя автопилот като система от равнище 4, което значи, че в доста редки случаи се изисква интервенция на лидер. Сензорите сканират пространството на 360 градуса в близост и " виждат " километър напред, без значение от времето и метеорологичните условия.

Изчислителната платформа, която ръководи автопилота, обработва до 600 трилиона интервенции в минута, намалявайки времето за реакция на електрониката с 15 пъти, спрямо случаите, когато транспортното средство се ръководи от човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР