Технологичният гигант Samsung Electronics Co може да започне изграждането на

...
Технологичният гигант Samsung Electronics Co може да започне изграждането на
Коментари Харесай

Samsung планира завод за чипове в САЩ за 17 млрд. долара

Технологичният колос Samsung Electronics Co може да стартира построяването на цех за микрочипове в Съединени американски щати на стойност 17 милиарда $ през третото тримесечие на тази година за предприятието да стартира работа през 2024 година, заяви южнокорейското софтуерно издание Electronic Times.

Samsung възнамерява да приложи модернизиран 5-нанометров рисков ултравиолетов (EUV) развой на произвеждане на литографски чип в завода, който се чака да бъде ситуиран в Остин, Тексас, показва изданието, базирайки се на неназовани източници. От компанията обаче означиха, че към момента нищо не е решено.

Документите, подадени до щатските управляващи в Тексас, демонстрират, че Samsung преглежда Остин като едно от местата за нов цех за чипове на стойност 17 милиарда $, като южнокорейската компания показва, че може да сътвори 1800 работни места.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Тайванският колос за компютърни чипове TSMC разгласи, че ще ин...

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи 50 милиарда $ в поддръжка на производството на чипове, което подтикна компании като Intel Corp. и световния водещ производител на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) да обмислят огромни нови вложения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР