Технологичните компании са най-големите губещи на пазара на акции до

...
Технологичните компании са най-големите губещи на пазара на акции до
Коментари Харесай

Amadeus - единствената технологична компания от Stoxx 600 в зелено

Технологичните компании са най-големите губещи на пазара на акции досега, защото инвеститорите определят като неподходяща за маржовете на бранша среда, в която заемните пари имат по-висока рента.

В Европа софтуерните компании в границите на Stoxx 600 са най-ниските от целия показател, губейки 13% до момента през тази година. Въпреки това една компания остава на позитивна територия. Amadeus (предлага IT технологии за пътувания и туризъм, бел. ред.) е единствената компания, която съумя да усили цената на своя дял на фондовия пазар досега през 2022 година Испанската компания нарастна с 1,5% от 1 януари, с което получава над 10 процентни пункта до междинната стойност на Stoxx 600 Technology, предава.

Базираната в Мадрид софтуерна компания е по-малко наранена от междинното за европейския бранш. Тя се оказа в добра позиция поради подобряването на упованията във връзка с подвижността и туризма в Европа, като се има поради, че бизнесът му е ориентиран към поддръжка на промишлеността за резервации на пътувания.

Според анализатора на Bloomberg Матю Мартино подобрението в бизнеса на Amadeus ще продължи да бъде обвързвано с възобновяване на туризма.

" Брутните доходи през четвъртото тримесечие на 2021 година може да доближат към 60% от равнищата за 2019 година с помощта на постоянните трендове на въздушния трафик, само че са към момента отслабени от заетостта на хотелите ", разяснява Мартино. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР