Технологичните компании набират все по-голяма скорост и с огромния си

...
Технологичните компании набират все по-голяма скорост и с огромния си
Коментари Харесай

Технологичните гиганти имат толкова пари, че могат да купят цялата автоиндустрия

Технологичните компании набират все по-голяма скорост и с големия си потенциал те към този момент гледат към завладяването на други промишлености. И от много време във фокуса им е тази на автомобилните компании. А в случай че IT колосите решат, те има задоволително пари, с цел да купят целия бранш, считат анализаторите от Sherpa Technology Group.

Шестнадесет от най-големите компании в промишлеността имат обща стойност от 978 милиарда $. В същото време двадесетте водещи компании в софтуерната сфера разполагат с 1,1 трилиона свободен капитал, който ми бил задоволителен, с цел да ги изкупят.

Разбира се, едва ли това ще се случи действително, само че то илюстрира добре мащабите на IT бранша и неговата доминация в световната стопанска система. Към днешна дата той е вторият след финансовия с толкоз доста свободен капитал.

С над 1,8 трилиона $, които държат нефинансовите компании, IT колосите имат към 60% от тези средства.

Според анализаторите триумфът на тези корпорации значително се дължи на големите вложения, които вършат в нови технологии.

Изчсленията на консултантската компания McKinsey демонстрират, че автомобилните производители употребяват 75% от приходите си за ново произвеждане и едвам 3 до 6% за проучвания и развиване (R&D). От друга страна софтуерните компании употребяват сред 35 и 60% от приходте си за произвеждане и насочват сред 10 и 15% към R&D активност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР