Технологичните гиганти са обвинявани, че не правят достатъчно, за да

...
Технологичните гиганти са обвинявани, че не правят достатъчно, за да
Коментари Харесай

Технологични компании са премахнали 40 хил. терористични снимки и видеа.

Технологичните колоси са упреквани, че не вършат задоволително, с цел да не позволяват екстремистки изявления

Още по тематиката
Как се ловят военнопрестъпници с Фейсбук

Няколко страни от Европейски Съюз съумяха да осъдят съответни хора за зверствата в Сирия
1 дек 2017
Фейсбук с рекордна облага макар съветския скандал

Анализаторите и вложителите не чакат нещо да се промени макар опасенията на Марк Зукърбърг
2 ное 2017 Терористичните групи от ден на ден трансферират пропагандата си към нови и по-малки платформи. Големите софтуерни компании са добавили 40 хиляди терористични фотоси и видеа в обща база данни, с цел да могат по-лесно да отстраняват екстремистко наличие от платформите си. Фейсбук, YouTube и Twitter разкриха точния брой свалени онлайн изявления в общо изказване, представено от Вloomberg.

Компаниите в областта на обществените медии, които са част от група, наречена " Глобален интернет конгрес против тероризма ", оповестиха преди една година, че ще стартират да споделят между тях информация за видеата, които изтриват от платформите си на съображение терористично наличие. По силата на самодейността, в случай че компания отстрани обява от своята мрежа поради нарушение на политиките против екстремизъм, тя попада в обща база данни. Тогава, в случай че някой опита да разгласява същото наличие в някоя от другите участващи обществени медии, то автоматизирано се рапортува за ревизиране (обикновено от специфичен служител) и евентуално премахване.

Увеличаващ се напън

Технологичните колоси са под непрекъснато увеличаващ се напън от страна на западните политици да създадат повече, с цел да се оправят с терористичната агитация и онлайн набирането на терористи. Британският министър председател Тереза Мей упрекна софтуерните компании, че не вършат задоволително, с цел да не позволяват екстремистко наличие на платформите си, и изиска интернационалните регулации, които да принудят обществените медии да се задействат или да понесат обилни финансови наказания.

Компаниите от своя страна акцентират напредъка си в потреблението на изкуствен интелект и принадлежности като споделената база данни, с цел да разпознават и отстраняват по-бързо терористичните изявления. Миналата седмица от Фейсбук обявиха, че тяхната автоматизирана система разпознава 99% от наличието, обвързвано с " Ислямска страна в Ирак и Леванта " (ИДИЛ), което обществената мрежа изтрива, преди въпросните изявления да бъдат докладвани от консуматори. В някои случаи системата даже е успявала да предотврати публикуването на наличието.

През септември от Twitter също се похвалиха, че са съумели да отстранен 99% от терористичните изявления, без да разчитат на докладванията на потребителите. От YouTube разясниха, че през ноември техните системи автоматизирано са разпознали 83% от екстремисткото наличие, което е било отстранено. Компанията също по този начин разгласи, че има намерение да усили следващата година броя на сътрудниците си, работещи за разкриване на екстремистки известия, свързани с принуждение и друго неуместно наличие. Ъплоудърите, чиито видеоматериали бъдат набелязани от софтуера, може да бъдат лишавани от правото да събират доходи от реклама. Youtube обаче е получила недоволства, че софтуерът е благоразположен към неточности.

По-малки платформи

По-активните дейности на огромните софтуерни компании е една от аргументите терористичните групи от ден на ден да трансферират пропагандата и набирането на джихадисти към нови и по-малки платформи на обществени медии. В отговор огромните софтуерни компании обявиха, че Ask.fm, Cloudinary, Instagram, Justpaste.it, LinkedIn и Snap ще се причислят към общата база данни за терористично наличие. Все отново обаче Telegram, които станаха известен конгрес за екстремистки групи като ИДИЛ за разпространение на агитация и постигане до евентуални нови попълнения, не са част от самодейността.

Големите софтуерни компании не се отхвърлят. " Признаваме, че нашата работа надалеч не е свършена, само че сме уверени, че сме се насочили в вярната посока ", споделят те в общото си изказване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР