Технологичната корпорация Мета обяви, че въвежда нова функции в социалната

...
Технологичната корпорация Мета обяви, че въвежда нова функции в социалната
Коментари Харесай

Meta с функция за защита от изнудване чрез интимни снимки

Технологичната корпорация " Мета " разгласи, че вкарва нова функционалности в обществената си мрежа " Инстаграм ", чиято цел е да бъдат предпазени потребителите й, най-много младежите, от изнудване посредством интимни фотоси, съобщи ДПА.

" Мета " удостовери, че е почнала да тества цифров " филтър за фотоси с интимно наличие " в " Инстаграм ". Той е вграден в платформата за персонализирани известия " Дайрект месиджис ", известна като Ди Емс.

Дигиталният филтър ще бъде непрекъснато деен в профилите на потребителите, които са на възраст под 18 години. Той автоматизирано ще замъглява фотосите, изпратени до тях, за които системата " откри ", че са с съкровен темперамент. Това ще обезпечи по-голяма отбрана за потребителите, които не желаят да получават сходни фотоси, показва " Мета ". 

Ако ги получат обаче, то системата ще им изпрати известие, че не са длъжни да ги " отварят " или да дават отговор на този, който им ги изпраща. Те ще могат да го блокират, с цел да не може да се свързва повече с тях посредством " Дайрект месиджис " и ще имат опция да го рапортуват на админите на обществената мрежа. 

От своя страна тези, които изпращат фотоси с съкровен темперамент, ще получават известия да бъдат деликатни, защото популяризират неуместно и евентуално нездравословно наличие. Ще им бъде дадена опция да блокират изпращането на противоречивите фотоси. Това обаче ще става, единствено в случай че са присъединили цифровия " филтър за фотоси с интимно наличие ".

Освен " Инстаграм ", " Мета " има и обществените мрежи " Facebook " и " Тредс ".

БTA
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР