Технологичната компания Apple е установила грешка във FaceTime софтуера, която

...
Технологичната компания Apple е установила грешка във FaceTime софтуера, която
Коментари Харесай

Бъг във FaceTimes позволява шпиониране през iPhone

Технологичната компания Apple е открила неточност във FaceTime софтуера, която разрешава малко подслушване и наблюдаване. В някои случаи таргетиран iPhone може да изпрати и видео без знанието на получателя, написа BBC.
Бъгът бил видян от 14-годишно момче, което употребило FaceTime, с цел да комуникира с другари. Родителите му съобщили незабавно за грешката на компанията, само че от контакта им с Apple минали девет дни преди софтуерният колос да се погрижи за казуса.
Все отново от компанията оповестиха, че работят по казуса и до края на седмицата се чака обновяване, което да го реши. Междувременно беше отстранена опцията да се вършат групови позвънявания по FaceTime.
Бъгът се появява, когато и двамата консуматори употребяват версия 12.1 или по-нова на мобилната операционна стратегия iOS. Той визира и ползватели на Mac, когато се обаждат от iPhone. Подслушването е реалност, в случай че по време на диалог бъде прибавен трети човек за колективен диалог.
Какво се случва - употребявайки софтуера за групови позвънявания, се задейства микрофонът на таргета даже в случай че позвъняването не е било признато. Подслушването завършва, когато позвъняването престава след прекалено много позвънявания.
Междувременно изпълнителният шеф на Apple Тим Кук преди дни разгласява пост в Twitter във връзка интернационалния ден за отбрана на персоналните данни, в който написа:
" Трябва да продължим да се борим за света, в който желаеме да живеем. На този ден дано настояваме още по-силно за дейности и промени в отбраната на персоналните данни. Опасностите са същински, а следствията – доста значими ".

We must keep fighting for the kind of world we want to live in. On this #DataPrivacyDay let us all insist on action and reform for vital privacy protections. The dangers are real and the consequences are too important.
— Tim Cook (@tim_cook) January 28, 2019
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР