Технологична работилница за деца организира Образователно-индустриален борд“-Пловдив в партньорство с

Технологична работилница за деца организира Образователно-индустриален борд“-Пловдив в партньорство с ...

Технологична работилница среща бизнеса и учениците.Технологична работилница за деца организира „Образователно-индустриален борд“-Пловдив в партньорство с водещи индустриални компании и професионални гимназии.

Участниците ще сглобяват и изработват модели на машини и апарати, ще се запознаят с основни принципи от природните науки. Децата и техните родители ще получат информация за технологичното развитие на компаниите и нарастващия брой партньорства между бизнеса и образованието. В инициативата, която ще се проведе на 13 и 14 септември от 16 до 20 ч. пред Радио Пловдив в рамките на Нощта на музеите и галериите, със специално подготвени свои програми се включват компаниите "Либхер", "Биомашиностроене", "BTL" и "Монди". Акцията е с участието и на ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника, хранителни технологии и техника и първия випуск по дуалната форма на обучение в Механото, който завършва тази година.

Работилницата „Технологии" е част от тридневния фестивал "НОЩ" на Пловдив 2019, в който има и програма, посветена на събуждането на интереса на децата към техническите науки и професионалното образование.

Източник: marica.bg